Oordoppen (boven 200 euro)

Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4 beste draadloze oordoppen noice cancelling cancellation ruisonderdrukking bright stuff koopgids
14 juni 2021 om 09:33
Laatste update: 11 december 2021 om 14:50

De nieuwste draadloze oordoppen van Sony klinken nog beter, zijn nog kleiner en hebben wat unieke slimme functies.

Sony was al jaren topspeler wat betreft koptelefoons met actieve ruisonderdrukking en daar kwamen in 2019 de ook uitstekende draadloze oordoppen met actieve ruisonderdrukking bij. Letterijk en figuurlijk uitstekend: de WF-1000XM3's waren nog behoorlijk groot en opvallend. Daar is nu wat aan gedaan: de WF-1000XM4-oordoppen zijn een stuk kleiner en onopvallender.

De oordoppen hebben een ontwerp zonder steeltje, vlakje of ander onderdeel dat uitsteekt. Ze passen dankzij hun afgeronde vorm mooi in het oor en blijven dankzij de foam in-ear-dopjes erg goed zitten. Daar moet je wel van houden: anders dan bij bijvoorbeeld de AirPods Pro gaan deze Sony's een stukje je gehoorgang in.

Dat komt de ruisonderdrukking wel ten goede, die is uitstekend bij de Sony WF-1000XM4. En slim: begin je te praten, wordt zowel de muziek als de ruisonderdrukking volledig teruggeschroefd. Ook is die noise cancellation aanpasbaar in de bijbehorende app. Op basis van een locatie kan je de sterkte aanpassen: op straat een beetje ruisonderdrukking zodat je het verkeer kan horen, in de trein veel ruisonderdrukking tegen de herrie. Bediening gaat via tikjes op de zijkant, en dat werkt prima.

Het geluid van deze Sony's is ook uitstekend, bovengemiddeld goed voor draadloze oordoppen. De instrumenten en verschillende tonen zijn allemaal duidelijk van elkaar te onderscheiden. Wie dat wil kan het geluid via de equalizer in de app nog wat aanpassen. Bovendien bieden deze Sony's ondersteuning voor muziek in hogere kwaliteit, via de LDAC-codec. Dat werkt wel alleen op Android via bijvoorbeeld muziekdienst Tidal.

De batterijduur van de Sony WF-1000XM4-oordoppen is onverminderd goed: 8 uur voordat ze weer het doosje in moeten, waar energie voor nog eens 16 uur in zit, goed voor een mooie 24 uur accuduur. De oordoppen zijn spatwaterdicht (IPX4).

Naast de oordoppen zelf is ook het doosje gekrompen, en nu ongeveer zo groot als het handzame doosje van de AirPods Pro. Daarnaast werken deze Sony's goed samen met zowel Android als iOS en ondersteunen ze Siri, Google Assistent en Alexa. Multipoint ontbreekt helaas: wisselen van apparaat moet je handmatig doen. 

De Sony WF-1000XM4 zijn er in zwart en champagne en hebben een introductieprijs van 280 euro.

Kijk ook onze review:

Pluspunten:Minpunten:
  • Erg goed geluid
  • Uitstekende ruisonderdrukking
  • Aanpasbare ruisonderdrukking
  • Lange batterijduur
  • Slimme functies
  • LDAC-ondersteuning
  • Spatwaterdicht
  • Duur
  • Geen multipoint
  • Sluiten behoorlijk af

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via