Chinese staatskrant opent aanval op gamesector: 'geestelijk opium'
Gameverslaving tegengaan

Chinese staatskrant opent aanval op gamesector: 'geestelijk opium'

03-08-2021 08:21 Laatste update: 08:30

De Chinese staatskrant Economic Information Daily heeft opgeroepen tot een regulering van online-gaming. Veel Chinese tieners zijn volgens het staatsmedium gameverslaafd.

Economic Information Daily noemt games in een nieuw artikel "geestelijk opium". Techbedrijven daalden na de publicatie hard op de beurs, uit angst dat de Chinese overheid de gamesector gaat aanpakken. Daar kan het artikel in de staatskrant een opmaat voor zijn.

Economic Information Daily verwees onder meer naar de game Honor of Kings van techbedrijf Tencent. Het aandeel van dat bedrijf daalde hard maar krabbelde weer wat op nadat de krant de link naar het artikel verwijderde van sociale media. In de digitale uitgave van de krant staat het artikel nog wel. Ook branchegenoten van Tencent gingen onderuit op de beurs, zoals NetEase, XD en GMGE Technology.

Tijdslimieten voor minderjarige gamers

Tencent kondigde kort na het artikel aan strengere tijdslimieten in te gaan voeren voor minderjarige spelers. Ook kunnen kinderen jonger dan 12 jaar oud geen aankopen meer in de games doen.

Voor die jongere kinderen zou de hele gamesector zelfs moeten nadenken of ze wel online zouden moeten kunnen gamen, stelt Tencent, dat hierover een debat met de sector wil voeren.

China pakt techreuzen aan

China pakt de laatste tijd techbedrijven op allerlei manieren aan. Zo moeten de bedrijven aan meer regels voldoen om leningen aan te kunnen bieden en legt China beursgangen in de Verenigde Staten aan banden.  

Maak van je telefoon een spelcomputer:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s