Wangedrag op de werkvloer

Ook investeerder klaagt gamebedrijf Activision Blizzard aan

3 augustus om 17:38
Laatste update: 3 augustus om 17:44

Een investeerder sleept gamebedrijf Activision Blizzard voor de rechter om "onrechtmatige daden en ommissies" rond het wangedrag op de werkvloer. Door de plotselinge daling van de aandelenkoers verliezen investeerders in het bedrijf veel geld.

Er loopt al een zaak tegen het bedrijf vanuit de overheid van de Amerikaanse staat Californië. De staat onderzocht twee jaar lang berichten over seksueel wangedrag en stelselmatige discriminatie binnen het bedrijf. Californie eist dat Activision Blizzard schuldvergoedingen en salarisverhogingen uitdeelt aan gedupeerde vrouwen.

Nu zijn ook de investeerders woedend, schrijft Polygon. De man die een aanklacht heeft ingediend, Gary Cheng, hoopt ook andere investeerders over te halen deel te nemen in de zaak.

Volgens Cheng zijn eerder kwartaalstatements van het bedrijf, waarin onder andere de investeringsrisico's worden uitgelegd, misleidend geweest als je kijkt naar de conclusies uit het onderzoek van de staat Californië. Daardoor is hij veel geld kwijtgeraakt.

 

Medewerkers niet blij met stappen van Activision

Medewerkers van Activision Blizzard protesteerden de afgelopen weken tegen het gedrag binnen het bedrijf en de manier waarop topman Bobby Kotick en de rest van het management omgaat met de aanklacht. 200 medewerkers gingen over tot een staking.

Het management kondigde vandaag het vertrek aan van de president van het bedrijfsonderdeel Blizzard, J. Allen Brack. Ook heeft het bedrijf aan advocatenkantoor WilmerHale gevraagd om onderzoek te doen naar de klachten over seksueel wangedrag.

De organisatoren van de staking zijn hier niet blij mee, schrijven ze in een brief die vandaag naar buiten kwam. "WilmerHale staat bekend als een 'vakbondsbrekersorganisatie'", aldus de organisatoren. "We zien nu al dat Activision Blizzard stappen neemt om onze vrijheid van vereniging probeert te beknotten, onder andere door de grootte van luistergroepen te verkleinen."

De vrouw die leiding geeft aan het onderzoek van WilmerHale, Stephanie Avakian, "specialiseert zich in het beschermen van de rijke machthebbers", aldus de medewerkers.

Dit is de slimste e-bike van allemaal!