Nederlands VR-gamebedrijf Force Field overgenomen
Virtual reality

Nederlands VR-gamebedrijf Force Field overgenomen

05-08-2021 04:41 Laatste update: 05:50

De Duitse gameuitgever Koch Media neemt het Nederlandse gamebedrijf Force Field VR over. Het bedrijf, dat werkte aan games als Coaster Combat, wordt onderdeel gemaakt van het Nederlandse VR-bedrijf Vertigo Games.

Dat maakt Embracer Group, het moederbedrijf van Koch Media, vandaag bekend. Force Field maakte de befaamde Star Trek-game Bridge Crew klaar voor de Oculus Quest, en produceerde de afgelopen jaren games als Coaster Combat voor VR-headsets.

Vertigo Games is een van de bekendste namen uit de virtual-reality wereld dankzij zijn populaire schietgame Arizona Sunshine. Vertigo beslaat op dit moment twee studio's, een in in Rotterdam en Los Angeles. De aankoop van Force Field met zijn 65 werknemers betekent bijna een verdubbeling van de grootte van het bedrijf.

'VR powerhouse'

Force Field zal als onderdeel van Vertigo "innovatieve en creatieve games" blijven maken voor virtualrealityplatformen. "Dit is een grote stap richting het bouwen van een wereldwijd VR powerhouse", schrijft Vertigo Games-topman Richard Stitselaar in het persbericht.
 

Embracer jaagt op overnames

Embracer Group heeft de afgelopen jaren uitgebreid inkoop gedaan onder Europese gamebedrijven. Het Zweedse bedrijf had voor de aankoop van Force Field 69 interne gamestudio's onder zich, verdeeld onder uitgevers als Koch en THQ Nordic.

Met Vertigo Games betaalde Embracer Group vorig jaar zo'n 50 miljoen euro om een eerste stap te zetten in de wereld van virtual reality. De aankoop van Force Field betekent een uitbreiding van hun voetafdruk in de wereld van VR-games.

Hoeveel er precies voor Force Field is betaald, maakte Embracer vandaag niet bekend.

Kijk ook: