© Samsung

Is het vijf voor twaalf voor vouwtelefoons?

De Galaxy Z Flip3.

Bright Podcast ?

Is het vijf voor twaalf voor vouwtelefoons?

11-08-2021 21:59 Laatste update: 12-08-2021 15:18

Samsung heeft twee nieuwe vouwtelefoons, twee nieuwe smartwatches en nieuwe oordopjes onthuld. In deze Bright Podcast bespreken we ze. Verder: blundert Apple met een nieuwe maatregel rond gevoelige beelden?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Na drie weken zomerstop is de Bright Podcast weer terug. Vandaag onthulde Samsung een reeks nieuwe gadgets. Merijn kreeg al een voorproefje, samen bespreken we wat er allemaal onthuld is.

Verder in deze podcast: het onlangs gepresenteerde nieuwe beleid van Apple rond gevoelige beelden van kinderen. Goede bedoelingen, maar een uitvoering waar veel kritiek op is gekomen. Wat gaat Apple doen, en waar komt die kritiek vandaan?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Swanenburg, een spannende dramaserie van de NPO rond een rijke familie met vier volwassen kinderen, die allemaal op hun eigen manier in de problemen komt. Boeiende opzet: elke vier afleveringen vertellen het verhaal vanuit het perspectief van één van die kinderen, de vier volgende vanuit een ander kind enzovoorts. De twaalf afleveringen staan op NPO Start.

App: Mohi. Een 'slow media community', als reactie op de vele advertenties en computergegenereerde suggesties op social media. Met de gratis app kan je je favoriete content bewaren en delen, en de highlights van anderen ontdekken. De focus van de app is voorlopig op Nederland.

Boek: A Wizard of Earthsea van schrijfster Ursula K. Le Guin. Een fantasy-boek uit 1968, maar zijn tijd ver vooruit. Decennia voordat Harry Potter werd bedacht, schreef Le Guin al over Sparrowhawk, een jonge tovenaar met een litteken die naar een toverschool gaat. Bovendien heeft de hoofdpersoon een donkere huidskleur, zeker toen niet gangbaar. Een spannend, groots verhaal in een prachtige fictieve wereld van allerlei eilandjes, met eigen gebruiken en eigen magische regels.

Serie: Clarkson's Farm op Prime Video – al eerder getipt in deze podcast. In het kort: Jeremy Clarkson (Top Gear, Grand Tour) heeft al jaren een boerderij die hij door een ander laat beheren. Nu besluit hij het zelf te gaan doen, niet gehinderd door enige kennis of ervaring. En dat is te merken: alles wat fout kan gaan, gaat fout en meer. Geestig, leerzaam en bij tijd en wijlen ook hartverwarmend. Een tweede seizoen is inmiddels goedgekeurd.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.