Reddit denkt na investeringsronde 10 miljard waard te zijn
8,5 miljard euro

Reddit denkt na investeringsronde 10 miljard waard te zijn

12-08-2021 17:34 Laatste update: 17:42

Reddit verwacht na de komende investeringsronde zo'n 10 miljard dollar (8,5 miljard euro) waard te zijn.

Het bedrijf achter de populaire forumsite denkt zo'n 700 miljoen dollar (596 miljoen euro) op te halen, schrijft Reddit vandaag in een blogpost. Hoewel Reddit, ontstaan in 2005, net zo oud is als Twitter of Facebook, wist het nooit de omvang en mainstream acceptatie van deze sociale media te behalen.

Het sociale medium telde begin dit jaar zo'n 52 miljoen dagelijkse gebruikers - Facebook had  er in juni bijna 2 miljard. 

De site bestaat uit een grote collectie 'subreddits' met uiteenlopende doeleinden. Gebruikers kunnen binnen een subreddit zelf berichten plaatsen, commentaar achterlaten op berichten van anderen, en stemmen over het nut van berichten en opmerkingen.

Eén van deze subreddits, WallStreetBets, kwam begin dit jaar in het nieuws nadat kleine beleggers expres de koers van aandelen van bedrijven als GameSpot omhoog dreven. Ze wilden hiermee de tactieken van grote, rijke hedgefondsen saboteren.

Reddit wil uitbreiden

Sinds begin dit jaar zet het bedrijf zich actief in om hier verandering in te brengen, onder andere door meer werknemers in dienst te nemen en investeringen aan te trekken. Ook richtte Reddit in korte tijd kantoren op in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australie, en nam een financieel directeur aan.

De grootste investeerder in deze ronde is Fidelity Management & Research Company, een onderdeel van het internationale vermogensbeheerder Fidelity. Reddit wist in februari van dit jaar al 250 miljoen dollar (212 miljoen euro) op te halen.

Met het geld wil de site zijn uitbreidingsplannen doorzetten. Zo wil Reddit het aantal werknemers dit jaar verdubbelen, en meer investeren in video, advertenties, en markten buiten de Verenigde Staten. 

Eerste indruk: de nieuwe Samsung-vouwtelefoons!