© Facebook

Je kan nu ook je Facebook Messenger-videochats versleutelen
End-to-end

Je kan nu ook je Facebook Messenger-videochats versleutelen

13-08-2021 17:39 Laatste update: 17:43

Audio- en videobelletjes via Facebook Messenger kunnen nu end-to-end versleuteld worden.

Het gaat voorlopig nog alleen om 1-op-1 telefoontjes, maar Facebook werkt ook aan een versie voor groepchats, maakt het bedrijf vandaag bekend. Deze optie wordt de komende tijd getest in groepchats die al langer bestaan. Ook bij Instagram worden er binnenkort tests uitgevoerd met versleutelde berichten.

Facebook biedt sinds 2016 de mogelijkheid om alle tekstberichten via Messenger te versleutelen. Dat moet je dan wel eerst zelf aanzetten, en het is alleen mogelijk om deze functie te gebruiken als je elkaar al volgt of samen een chat hebt openstaan. Apps als WhatsApp en Signal hebben end-to-end versleuteling automatisch aan staan. 

Het bedrijf zegt deze mogelijkheid nu naar video en audio uit te rollen omdat dergelijke chats sinds het begin van de coronacrisis steeds populairder zijn geworden. Er vinden volgens Facebook 150 miljoen videocalls per dag plaats via Messenger.

Met end-to-end-versleuteling zorg je ervoor dat niemand je berichten kan lezen als ze onderweg onderschept worden. Ze worden aan jouw kant versleuteld, en pas bij aankomst weer leesbaar gemaakt.

Berichten na vijf seconden wissen

Naast versleuteling heeft Facebook ook de functie om berichten na enige tijd te laten verdwijnen onder handen genomen. Je kan nu kiezen hoe lang een bericht leesbaar is: van 5 seconden tot 24 uur. 

Eerste indruk: de nieuwe Samsung-vouwtelefoons!