Samsung smartphone telefoon galaxy advertenties reclames
Samsung Galaxy

Samsung stopt met reclames in eigen apps en notificaties

18 augustus om 15:29
Laatste update: 18 augustus om 16:13

Samsung zegt binnenkort te stoppen met het tonen van advertenties in de eigen standaard-apps en in de notificaties op zijn smartphones.

Samsung laat gebruikers in meerdere landen advertenties zien in de apps die het standaard meelevert op zijn telefoons, zoals die voor het Weer en het instellen van thema’s. Het Zuid-Koreaanse bedrijf stuurt op sommige telefoons ook advertenties als notificaties.

Samsung-topman TM Roh heeft nu in Zuid-Korea gezegd dat het bedrijf ‘later dit jaar’ met de advertenties gaat stoppen. Dat moet gebeuren na een update van Samsungs One UI-software. 

Samsung kreeg vooral vanuit de Verenigde Staten veel kritiek op de reclames, die zelfs worden getoond op telefoons die meer dan duizend euro kosten. Het bedrijf zegt ‘de feedback van de gebruikers te waarderen’. 

Nederland

Veel Nederlandse gebruikers van Samsung-smartphones kregen de reclames tot nu toe niet te zien. In ons land toont Samsung in de menu's op zijn televisies ook advertenties, die niet zijn uit te schakelen.

Er zijn meer telefoonfabrikanten die gebruikers advertenties voorschotelen in hun meegeleverde apps op Android-telefoons. Onder andere de Chinese merken Xiaomi en Realme doen dat.

De nieuwe Samsung-vouwtelefoons: