podcastmakers apple podcast connect bugs problemen
Bugs

'Platform voor betaalde podcasts Apple moeizaam te gebruiken'

18 augustus 2021 om 18:34
Laatste update: 18 augustus 2021 om 18:39

Podcastmakers zijn niet blij met het nieuwe betaalde abonnementenprogramma van Apple. De dienst zou zo in elkaar zijn gezet dat ze er meer tijd aan kwijt zijn, en zit nog vol met bugs, schrijft The Verge.

Apple biedt sinds juni  betaalde abonnementen voor podcasts, een functie die sites zoals Spotify en Patreon al langer hebben. Het bedrijf lanceerde daarvoor een nieuwe versie van zijn makersplatform Apple Podcasts Connect. Maar volgens nieuwssite The Verge, dat een aantal anonieme podcasters sprak over de uitrol, is deze vernieuwde site onhandig en maakt het de levens van podcastmakers juist moeilijker. 

Zo zou de interface zo ingewikkeld zijn dat makers regelmatig contact moeten zoeken met Apple, bijvoorbeeld wanneer hun show ineens gearchiveerd lijkt te zijn. Ook waren er de afgelopen maanden regelmatig technische problemen met Apple Podcasts Connect. 

Een bug die het automatisch downloaden van podcasts onmogelijk maakte had een flink effect op de downloadcijfers, die met zo'n 30 procent daalden. In het geval van een andere bug zou een actualiteitenprogramma meermaals te laat zijn geweest omdat het 72 uur of langer duurde voordat de audio daadwerkelijk geüpload was. 
 

'Teveel extra werk'

Maar het grootste probleem is volgens The Verge het extra werk dat podcastmakers moeten uitvoeren om hun audio überhaupt online te krijgen. Gewone podcasts maken gebruik van RSS-feeds om automatisch hun podcasts naar alle grote platformen toe te sturen. 

Voor abonnementen is zoiets echter nog niet in gebruik, waardoor makers zich gedwongen zien om de audio handmatig naar verschillende apps te uploaden. Voor kleinere teams betekent dat veel meer werk.

Overigens is dit een probleem dat vrijwel alle platformen die ruimte bieden aan betaalde podcasts hebben. Spotify kondigde afgelopen maand aan dat het aan een oplossing werkt, Open Access, die verschillende betaalde platformen kan bundelen. Apple heeft zich hier echter nog niet voor aangemeld.

Ten slotte zou het lastig zijn om in te zien hoeveel mensen geabonneerd zijn op een podcast. Deze informatie zou Apple slechts in een spreadsheetdocument aanbieden, in plaats van de web-interface die het voor andere podcastdata biedt. Het document was bovendien in een bestandsformaat gegoten die veel makers niet eens wisten te openen.

Deze elektrische Opel heeft plek voor 9 mensen!