Opel roept Ampera-e terug vanwege brandgevaar
Elektrische auto's

Opel roept Ampera-e terug vanwege brandgevaar

21-08-2021 11:57 Laatste update: 12:08

Opel roept elke Ampera-e terug naar de garage. De batterij van de elektrische auto kan mogelijk in brand vliegen.

In Nederland zijn bijna 3400 exemplaren verkocht van de Opel Ampera-e. Er waren eerder dit jaar al zorgen om de veiligheid. Eigenaren van de elektrische auto van Opel werden opgeroepen de wagen terug te brengen naar de garage omdat die volledig opgeladen brandgevaarlijk kon zijn. Een software-update in de garage zou toen oplossing kunnen bieden, maar dat bleek niet het geval. 

Opel Nederland adviseerde bezitters eerder hun auto niet te parkeren naast hun woning of in een garage, totdat de maximale capaciteit van hun accu met 10 procent is teruggebracht. Maar meerdere auto-eigenaren gaven aan dat in de Opel-garage slechts 3 tot 5 procent van de maximale accucapaciteit is afgehaald. 

Niet meer gemaakt

De auto wordt inmiddels niet meer gemaakt omdat Opel geen onderdeel meer is van General Motors (GM). De Ampera-e is bijna hetzelfde als de elektrische Chevrolet Bolt van GM en heeft ook dezelfde batterij van LG.

Chevrolet Bolt ook teruggeroepen

De Amerikaanse autobouwer riep vrijdag alle Chevrolet Bolt's terug. GM waarschuwt eigenaren om hun auto niet binnen te parkeren en niet in de buurt van gebouwen, tot de batterij is vervangen. Ook raadt de autobouwer af om de auto 's nachts op te laden. Dezelfde adviezen gelden voor de Opel Ampera-e.

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf LG maakte de batterijen voor de Bolt en de Ampera-e. Dat bedrijf verlaagde al zijn winstverwachting na een eerste terugroepactie van de Chevrolet Bolt in juli.

Getest: elektrisch busje van Opel