© Microsoft

Android-ondersteuning in Windows 11 uitgesteld tot 2022

Windows 11

Apps op pc

Android-ondersteuning in Windows 11 uitgesteld tot 2022

31-08-2021 13:38 Laatste update: 01-09-2021 10:09

Windows 11 komt officieel uit op 5 oktober. Gebruikers die uitkeken naar Windows-ondersteuning voor Android-apps zullen nog iets langer moeten wachten.

Hoewel Windows 11 al op 5 oktober wordt uitgerold, zal het besturingssysteem in eerste instantie geen Android-apps aanbieden via de Windows Store. Deze apps hebben namelijk een speciaal subsysteem nodig om te draaien, dat Microsoft ontwikkelt in samenwerking met Amazon en Intel.

Microsoft wil dit systeem pas in de komende maanden laten bèta-testen door gebruikers via het Windows Insider programma, schrijft het bedrijf op zijn blog. De kans dat dit in oktober klaar is, is dus zeer gering.

De ondersteuning voor Android-apps is een van de grootste trekpleisters van Windows 11. Volgens een recente enquête van WindowsReport is het de op een na meest populaire toevoeging aan het besturingssysteem, net onder het nieuwe startscherm.

Emulatoren hoeven straks niet meer

Het is momenteel wel mogelijk om Android-apps te draaien met behulp van emulatoren. De nieuwe versie van Windows beloofde echter om ze simpel te integreren zonder hulp van buiten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Android-ondersteuning wel naar Windows komt. De eerstvolgende grote update is nog officieel voor Windows 10 en komt waarschijnlijk in oktober of november. Daarna volgen kleine patches, waar Android-ondersteuning voor Windows 11 ook onderdeel van zouden kunnen zijn.

De eerste grote update voor Windows 11 staat pas eind volgend jaar in de planning.

Meer over Windows 11:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s