'Apple Watch krijgt volgend jaar bloeddrukmeter'
Nieuwe functies rond gezondheid

'Apple Watch krijgt volgend jaar bloeddrukmeter'

01-09-2021 15:14 Laatste update: 17:19

Apple wil nieuwe functies rond gezondheid toevoegen aan zijn slimme horloges. Zo zou er een Apple Watch komen die kan waarschuwen als de bloeddruk van de drager te snel stijgt.

Ook wil Apple een thermometerfunctie inbouwen in de Apple Watch om te helpen bij vruchtbaarheidsplanning. Dat zeggen bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple tegen The Wall Street Journal. De vruchtbaarheidsfunctie zou volgend jaar al beschikbaar kunnen komen, aldus de krant.

Ook gaat Apple de hartslagmetingen en het bijhouden van slaapgedrag met de horloges verbeteren. De meeste nieuwe gezondheidsfuncties verschijnen pas volgend jaar in de Apple Watches.

Slaapapneu en diabetes

De Apple Watch krijgt volgens The Wall Street Journal vanaf 2022 ook een mogelijkheid om slaapapneu te detecteren. In de toekomst zou de smartwatch ook diabetes kunnen signaleren, blijkt uit de plannen van het bedrijf, maar het is nog niet zeker of en wanneer die functie wordt toegevoegd.

Apple Watch Series 7

Het volgende model, de Apple Watch Series 7, wordt binnen enkele weken al verwacht, maar Apple zou nog kampen met productieproblemen. De nieuwe Apple Watch van dit najaar krijgt onder andere een nieuw ontwerp met dunnere randen, een groter scherm, snellere chip en een grotere batterij. Maar nieuwe sensoren voor gezondheidsfuncties zou dat model nog niet krijgen.

De Apple Watch was vorig jaar goed voor bijna 13 miljard dollar aan omzet, schat onderzoeksbureau Strategy Analytics. Daarmee heeft Apple 65 procent van de wereldwijde smartwatchmarkt in handen.

Luister ook de Bright Podcast over Apple:

iPhone 13, nieuwe Apple Watch en meer: