© NBC

Alle Seinfeld-afleveringen vanaf 1 oktober op Netflix

Alle Seinfeld-afleveringen komt op Netflix te staan

Streaming

Alle Seinfeld-afleveringen vanaf 1 oktober op Netflix

01-09-2021 16:27 Laatste update: 17:38

Alle 180 afleveringen van de populaire sitcom Seinfeld zijn vanaf 1 oktober te zien op Netflix.

Netflix kocht de wereldwijde rechten op Seinfeld al in 2019, voor een periode van vijf jaar. Maar tot juni van dit jaar had streamingdienst Hulu de rechten nog in handen. Sinds juni is de comedyserie daardoor nergens meer legaal te streamen.

Netflix maakte vandaag bekend dat alle Seinfeld-afleveringen op 1 oktober op de dienst staan, meldt Variety.

Seinfeld werd tussen 1989 en 1998 uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC. Later volgden tientallen zenders over de hele wereld. De show kende negen seizoenen en won in totaal tien Emmy-awards. 

Voor het eerst in 4K

Netflix biedt Seinfeld voor het eerst in de hogere 4K-resolutie aan dankzij nieuwe scans van het originele 35 mm-filmmateriaal.

De serie werd gemaakt door Larry David en Jerry Seinfeld, die samen met Howard West en George Shapiro de uitvoerende producenten waren. Seinfeld maakte de afgelopen jaren meerdere nieuwe comedyseries voor Netflix.

'Dankbaar voor deze kans'

"Larry David en ik zijn Netflix enorm dankbaar dat ze ons deze kans hebben gegeven. Er is veel lef nodig om twee eikels te vertrouwen, die nul ervaring op tv-gebied hadden toen ze deze serie maakten", grapt Seinfeld vandaag in een verklaring. "We hebben ons echt laten meeslepen. Ik wist niet dat we zoveel afleveringen hadden gemaakt. Ik hoop dat we al die miljoenen die dit moet hebben gekost kunnen terugverdienen. Maar dat is al het werk waard als mensen het leuk vinden. Een gek project."

Friends en The Office ook op Netflix

Netflix haalde eerder ook de rechten binnen van de populaire sitcom Friends. Binnenkort voegt de streamingdienst ook alle afleveringen toe van de Amerikaanse versie van The Office. Alle ruim 200 afleveringen van The Office US verschijnen op 23 oktober op Netflix.