The Office krijgt een eigen mobiele game
Spelen als Michael of Dwight?

The Office krijgt een eigen mobiele game

13 september 2021 om 14:32
Laatste update: 13 september 2021 om 14:58

De Amerikaanse versie van de populaire comedyserie The Office krijgt later dit jaar een eigen mobiele game.

Het spel ‘The Office: Somehow We Manage’ is geïnspireerd op de populaire sitcom en moet eind dit jaar gratis te downloaden zijn op smartphones. In het spel moeten gamers zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Tijdens het spelen herbeleven ze momenten uit de Amerikaanse variant van de comedyserie, die tussen 2005 en 2013 werd uitgezonden. 

Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor. Ook zijn er allerlei memorabele scènes verwerkt in de game, waaronder 'The Dundies', 'Dinner Party', en een weekend op de boerderij van Dwight Schrute.

De game wordt ontwikkeld door het Canadese bedrijf Leaf en dienst dochterbedrijf East Side Games, in samenwerking met Universal Games.

Virtuele munten

In de game moeten spelers virtuele munten (Scott Coins) verdienen en kunnen ze bijvoorbeeld hun bureaus upgraden. Net als bij veel gratis mobiele games zijn extra munten te koop via in-app aankopen. De game krijgt ook wekelijkse en maandelijkse virtuele events. 

Alle afleveringen van The Office zijn overigens vanaf 23 oktober te zien op Netflix. 

Kijk ook: gamen in de cloud