CoronaCheck-app na persconferentie nauwelijks te gebruiken
Te druk

CoronaCheck-app na persconferentie nauwelijks te gebruiken

14-09-2021 19:07 Laatste update: 19:27

Te veel mensen proberen vanavond de CoronaCheck-app te gebruiken, waardoor veel gebruikers niet in de app komen. Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan ANP.

De regering kondigde vanavond versoepelingen en aanpassingen aan van de coronamaatregelen. Onderdeel van deze aanpassingen is de introductie van het coronatoegangsbewijs voor de culturele sector en de horeca op 25 september.

Je hebt de CoronaCheck-app nodig om te bewijzen dat je tegen het coronavirus gevaccineerd bent, al bent genezen van corona of dat je net negatief getest bent op het virus.  Op deze aankondiging volgde volgens het ministerie 'extreme drukte' in de app.

Het is nog wel mogelijk om een eerder aangemaakte QR-code te openen. De aanvraag van een nieuwe lukt nu echter nauwelijks.

Eerdere incidenten

Het is het zoveelste incident met de app. Zeker in de eerste weken na de introductie eind juni was het vaak onmogelijk om een coronabewijs aan te maken. Ook gebruikers wier gegevens niet overeenkomen met de Basisregistratie Persoonsgegevens hadden moeite om bewijzen te laten genereren.

Bovendien moest de verversingssnelheid van de QR-code in de app worden aangepast. Er werden namelijk te vaak screenshots van andermans QR-code gemaakt en gebruikt om door corona-controles te glippen.

Apple's Tim Cook: de man van 2 biljoen!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s