Netflix neemt bedrijf achter werken Roald Dahl over
Grote Vriendelijke Streamingreus

Netflix neemt bedrijf achter werken Roald Dahl over

22-09-2021 06:37 Laatste update: 11:21

Netflix koopt de Roald Dahl Story Company, het bedrijf achter de werken van Roald Dahl. Het is een van de grootste aankopen in de geschiedenis van de streamingdienst.

Netflix maakte vandaag de overname van de Roald Dahl Story Company bekend. De streamingdienst kan nu films en series maken van alle werken van Dahl.

Netflix gaat onder andere de verhalen over Matilda en Willie Wonka nieuw leven inblazen. Zo werkt het aan een bewerking van Matilda The Musical. "Deze verhalen, en de boodschap over de mogelijkheden voor jonge mensen, hebben nog nooit zo relevant gevoeld", zei de kleinzoon van Roald Dahl, in een blogpost. "Terwijl we deze tijdloze verhalen in een nieuw jasje steken en zo een breder publiek trekken, doen we er alles aan om hun unieke geest en hun universele thema's te behouden, maar wel met wat frisse magie."

Netflix werkt ook aan projecten op basis van 'Sjakie en de chocoladefabriek' en 'Sjakie en de grote glazen lift'. Meerdere van Dahls kinderboeken werden eerder al met veel succes verfilmd.

Ook games

Netflix laat weten plannen te hebben voor allerlei soorten producties, van animatieseries tot liveactionfilms. Ook denkt Netflix aan games en toneelstukken gebaseerd op de boeken van Dahl.

Deal met erven van Roald Dahl

Netflix had sinds 2018 al een deal met de erven van Roald Dahl, die in 1990 overleed. De streaminggigant zou drie jaar lang animatieseries maken op basis van de kinderboeken van de Britse schrijver. Die deal werd toen geschat op tussen de vijfhonderd miljoen en een miljard dollar (852 miljoen euro).

De rechten van sommige andere boeken van Dahl, zoals 'De fantastische meneer Vos'', liggen momenteel nog bij andere mediabedrijven.

Netflix heeft momenteel wereldwijd zo'n 209 miljoen betalende abonnees. Verwacht wordt dat het bedrijf de komende jaren een deel van zijn marktaandeel zal moeten inleveren vanwege de opkomst van andere streamingdiensten.

iPhone 13 review: vier nieuwe iPhones, één favoriet!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s