© YOUNGKYU PARK

Zuid-Koreaanse provider: Netflix moet betalen voor dataverkeer

De Netflix-serie Squid Game.

Squid Game te populair

Zuid-Koreaanse provider: Netflix moet betalen voor dataverkeer

01-10-2021 17:39 Laatste update: 17:44

De Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband klaagt Netflix aan omdat het Koreaanse internet belast wordt door de populariteit van nieuwe series als Squid Game.

Netflix is een van twee bedrijven die de kosten van gigantisch internetverbruik door hun diensten daar niet vergoedt.

Een rechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul besliste recent dat Netflix iets terug moest doen als compensatie voor het enorme internetverbruik door bezoekers aan de streamingdienst. Koreaanse providers moesten de afgelopen tijd meer onderhoud plegen omdat de nieuwste Netflix-series ongelofelijk populair zijn in het land, schrijft Reuters.

Netflix is de op een na grootste aandrijver van dataverkeer in het land, na YouTube. Ook Google betaalt geen extra kosten voor het verbruik, waar bedrijven als Amazon, Apple en Facebook dat wel doen. 
 

'24 keer zoveel dataverbruik'

Het dataverbruik van Netflix zou in de afgelopen drie jaar 24 keer zo groot zijn geworden, aldus SK Broadband. De videodienst klaagde SK Broadband vorig jaar zelf aan, omdat ze niet vinden dat ze extra kosten hoeven te betalen voor netwerkverbruik. De Zuid-Koreaanse rechtbank gaf de streaminggigant ongelijk.

Netflix zegt tegen Reuters dat het in gesprek gaat met de Koreaanse internetprovider. Ook wijst het bedrijf er op dat ze 16.000 banen zouden hebben gecreerd in Zuid-Korea, dankzij grootschalige investeringen.

De nieuwe GoPro: meer slow-motion en minder de lens likken