© Kobo

Kobo onthult nieuwe e-readers met bluetooth voor audioboeken

Beide nieuwe Kobo's hebben een automatische kleurtemperatuur.

Nieuwe e-readers

Kobo onthult nieuwe e-readers met bluetooth voor audioboeken

05-10-2021 03:55 Laatste update: 03:55

Kobo heeft twee nieuwe e-readers onthuld, beide met bluetooth zodat e-books ook in audiovorm geluisterd kunnen worden. De Kobo Sage en Libra 2 zijn vanaf dinsdag te bestellen en zijn vanaf 19 oktober beschikbaar.

De Kobo Sage is het nieuwe topmodel van Kobo. De e-reader heeft een 8-inch scherm met 1440 x 1920 resolutie, goed voor een scherpte van 300ppi. Ook ondersteunt het scherm ComfortLight PRO, waarbij zowel de helderheid als de kleurtemperatuur automatisch op de omgeving worden aangepast.

De reader is IPX8-waterdicht: tot een uur op twee meter diepte. De Kobo Sage heeft bluetooth, zodat gebruikers met een draadloze koptelefoon naar Kobo Audioboeken kunnen luisteren. Op het scherm kunnen aantekeningen gemaakt worden met de Kobo Stylus en de accuduur kan worden vergroot met de Kobo PowerCover, een hoes met ingebouwde accu.

Op de Kobo Sage kunnen met een stylus aantekeningen worden gemaakt.

Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 is de opvolger van de Kobo Libra H2O. Ook de Lobra 2 is IPX8-waterdicht. De reader heeft een 7-inch scherm met 300ppi-pixeldichtheid. Ook de Libra 2 heeft bluetooth voor het beluisteren van Kobo Audioboeken. Het apparaat kan in tegenstelling tot de Sage niet worden bediend met een stylus en ook de PowerCover is er niet voor de Libra 2.

De Kobo Sage is er in zwart vanaf 289,99 euro en de Kobo Libra 2 is er in zwart en wit vanaf 189,99 euro.

Kijk ook: 20 jaar Wikipedia