© HBO

Streamingdienst HBO Max vanaf volgend jaar in Nederland

Game of Thrones-voorloper House Of The Dragon is één van de nieuwe series op HBO Max.

Game of Thrones en meer

Streamingdienst HBO Max vanaf volgend jaar in Nederland

05-10-2021 10:45 Laatste update: 11:06

De streamingdienst HBO Max is vanaf volgend jaar beschikbaar in Nederland. Een precieze datum heeft HBO nog niet genoemd.

Het platform, met films en series van onder meer tv-zender HBO en studio Warner Bros, werd vorig jaar gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten. Vanaf 26 oktober zal HBO Max beschikbaar zijn in de eerste landen in Europa, waaronder Zweden, Denemarken en Spanje. Begin volgend jaar komen daar onder meer Bulgarije, Kroatië, Polen en Portugal bij.

Nederland

Nederland is later in 2022 aan de beurt, net als landen als Griekenland, IJsland en Turkije. HBO Max moet in 2026 in 190 landen beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat films van Warner Bros. straks 45 dagen na verschijning in de bioscoop ook op HBO Max te bekijken zal zijn.

Het Nederlandse aanbod van HBO Max wordt pas volgend jaar bekend. Dat zal in ieder geval bestaan uit nieuwe series zoals House Of The Dragon, een voorloper van Game of Thrones die zich 200 jaar voor die hitserie afspeelt. Het is nog niet bekend of het volledige aanbod van HBO-series en films meteen in Nederland beschikbaar zal zijn.

Prijzen

De Nederlandse prijzen zijn ook nog niet bekend. Amerikanen betalen zo'n 12,50 tot 15 dollar per maand voor HBO Max, in Zweden hanteert HBO een scherpere prijs van 89 kronen per maand, zo'n 12 euro.

De eerste teaser voor House Of The Dragon

HBO Max straks los van Ziggo

HBO bestaat al sinds 1972 en wordt gezien als één van de pioniers op het gebied van de hoogwaardige tv-serie. HBO zit achter tal van bekroonde series als Band of Brothers, The Soprano's, Game of Thrones, The Wire, Oz en Sex and the City.

De afgelopen jaren waren de streamingrechten van HBO in handen van Ziggo. Daarom waren series van Ziggo in Nederland alleen te bekijken via een kastje van Ziggo voor klanten met een extra zenderpakket. Nederlandse consumenten zonder Ziggo konden HBO niet bekijken en dat verandert straks. Iedereen die dat wil, kan straks een abonnement op HBO Max nemen, ongeacht de provider.

HBO Max zal onder meer apps hebben voor smart tv's, populaire streaming-kastjes, spelcomputers en Chromecast.

Getest: de nieuwe Apple TV 4K