Nokia kondigt een goedkope tablet aan
Na telefoons ook tablets

Nokia kondigt een goedkope tablet aan

06-10-2021 09:00 Laatste update: 08:59

Nokia-maker HMD heeft zijn eerste tablet aangekondigd. De Nokia T20 is een betaalbare 10,4 inch tablet die volgens het Finse bedrijf zowel op zakelijke als privé-gebruikers is gericht.

De Nokia T20 heeft een lcd-scherm met een 2K-resolutie (2000x1200) en werkt met de octa-core Unisoc Tiger T610-chip. De batterij met 8200 mAh-capaciteit is volgens Nokia goed voor een accuduur van 15 uur bij surfen op internet en 10 uur bij kijken van films.

Gebruikers krijgen twee jaar Android-upgrades en drie jaar aan maandelijkse beveiligingsupdates. Volgens HMD, het bedrijf achter de Nokia-apparaten, is de tablet ook geschikt om in te zetten binnen bedrijven via het Android Enterprise Recommended-programma.

Achterop de T20 zit een 8 megapixel camera, de frontcamera biedt 5 megapixel. De tablet beschikt over een 3,5mm koptelefoonpoort en heeft een USB-C-poort. De oplader wordt meegeleverd in de doos en de opslag is uitbreidbaar met microsd-kaartjes.

Hybride werken

Na telefoons en oordopjes besloot HMD ook een Nokia-tablet te maken omdat tablets meer in trek zijn nu mensen vaker thuiswerken en videobellen. "Het afgelopen jaar merkten we de toename van hybride werken en online leren, wat leidde tot een toename van de vraag naar tablets", aldus HMD-topman Stefan De Clerck.

De Nokia T20 is in Nederland vanaf midden deze maand verkrijgbaar. De tablet met 4 GB RAM en 64 GB opslag kost vanaf 219 euro (wifi) of vanaf 249 euro (met 4G).

Nieuwe smartphones: