'Facebook heeft dringend hulp nodig'
Bright Podcast ?

'Facebook heeft dringend hulp nodig'

06-10-2021 16:00 Laatste update: 16:41

Deze week lijkt wel de ongeluksweek van Facebook: een mega-storing, een klokkenluider en een kritische hoorzitting door het Amerikaanse Congres. We bespreken het in deze Bright Podcast.

Facebook beleeft een hele slechte week. De enorme storing was niet te missen, maar ook de klokkenluider is groot nieuws. Ex-medewerker Frances Haugen brengt allerlei schadelijke verhalen over Facebook naar buiten, en de Amerikaanse politiek lust er wel pap van, ondanks de ontkennende reactie van Facebook-topman Mark Zuckerberg.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Mega-storing Facebook: zo kon het gebeuren

Tips uit deze aflevering:

Tentoonstelling: Game On – 50 jaar videogames in Forum Groningen. Tot en met 6 maart kun je gamen met een enorme collectie oude games. Er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en gameconsoles, en alles daartussenin: van Computer Space tot de Commodore 64 en van Space Invaders tot Halo. De teksten op de muur zijn geschreven door Bright-medewerker Rutger Middendorp.

Game: New World, de eerste MMO RPG van Amazon. Speelt zich af in een fantasiewereld met piraten en magie, en is een frisse wind in een genre met vooral oudgedienden als World of Warcraft en Final Fantasy. Ook fijn: de game kent vooralsnog geen maandelijkse kosten, zoals vaak het geval is bij MMO's. Na eenmalig 40 euro kan je onbeperkt aan de slag, zolang de server plaats voor je heeft. New World is er voor Windows.

Serie: Squid Game, de nieuwste verrassing van Netflix. De Zuid-Koreaanse serie kwam uit het niets en blijkt een enorme hit. De serie is een vreemde variant op het principe van Battle Royale en The Hunger Games: arme mensen moeten rare, dodelijke spelletjes doen om een miljoenenprijs te winnen. Dodelijk inderdaad, want wie afvalt, die sterft.

App: Amplosion, een app van 3 euro die maar één ding doet en dat is het omleiden van de AMP-pagina’s in Google. Dat zijn van die pagina’s die sneller laden, maar ze doen het nooit helemaal lekker in Safari. Zoeken werkt niet, je kan ze niet delen, soms willen ze niet scrollen. Amplosion is een extensie voor Safari op iOS, die heeft sinds iOS 15 extensies. Amplosion stel je één keer in, daarna zie je nooit meer een amp-pagina in Safari. 

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.