YouTube stopt helemaal met eindejaarsfilmpjes Rewind
'YouTube te groot'

YouTube stopt helemaal met eindejaarsfilmpjes Rewind

07-10-2021 21:18 Laatste update: 21:21

YouTube gaat geen eindejaarsfilmpjes meer maken. Het bedrijf kondigde vandaag het einde van de Rewind aan.

De filmpjes toonden de populairste YouTube-video's van het jaar in een korte compilatie van enkele minuten. Maar het platform is te groot geworden om alle belangrijke momenten in zulke korte tijd te vangen, schrijft de site Tubefilter op basis van een interview met het platform.

Het artikel van Tubefilter werd getweet door een officieel account van YouTube. Het platform zou de officiële samenvattingsfilmpjes vanaf nu overdragen aan contentmakers, die al langer zelf dergelijke eindejaarsvideo's maken.

Dat betekent overigens niet dat YouTube geld zal uittrekken om deze filmpjes te financieren. Ze zullen wel op de belangrijkste sociale mediakanalen van de site geplaatst worden.
 

Laatste 'echte' rewind in 2018

YouTube maakte de filmpjes sinds 2011 elk jaar. De editie van vorig jaar bleef echter op de plank liggen vanwege de coronapandemie, die het jaar "te vreemd" maakte.

De laatste Rewind-video in de klassieke stijl dateert alweer van 2018. Veel YouTube-kijkers waren boos en gaven het filmpje de duim omlaag, omdat hun favoriete momenten er niet in zaten.

Naast de Rewind-filmpjes publiceert YouTube ook elk jaar lijstjes met de belangrijkste video's en makers van het jaar. Die lijstjes worden voorlopig nog gewoon gemaakt en verspreidt. 
 

Hier let je op bij een tweedehands Tesla

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s