'Nieuwe voorraad op komst'

Nieuwe Nintendo Switch OLED meteen uitverkocht: 'Binnenkort meer leveringen'

© Nintendo

nintendo switch oled model kopen nederland mediamarkt
8 oktober 2021 om 14:17
Laatste update: 8 oktober 2021 om 15:28

Nintendo heeft vandaag de nieuwste versie van de Switch-spelcomputer uitgebracht, met voor het eerst een OLED-scherm. De nieuwe Switch is vrijwel overal uitverkocht, maar niet voor lang.

De nieuwe Nintendo Switch is vanaf 8 oktober verkrijgbaar, maar zoals wel vaker bij nieuwe spelcomputers is de eerste lichting volledig uitverkocht. Voor zover bekend is de eerste Switch met een OLED-scherm bij geen enkele grote Nederlandse webshop meer te bestellen.

Bij sommige fysieke winkels maken gamers nog wel kans, maar ook daar slinken de voorraden snel. Zo kan de Switch OLED in de winkels van GameMania niet meer gereserveerd worden, en wordt ook geen wachtlijst bijgehouden. Ook is de Switch OLED momenteel niet te bestellen bij Bol.com, Amazon, MediaMarkt, Coolblue, Wehkamp, BCC, Intertoys, GameMania en NedGame.

'Voorraden snel bijgevuld'

Lang zullen de tekorten echter niet duren, zegt Nintendo. "Er zijn al nieuwe leveringen gepland, er wordt hard gewerkt de nieuwe Switch OLED in de winkel te krijgen", aldus een woordvoerder van Nintendo. Voorraden zullen zo snel mogelijk worden bijgevuld, het gaat dan om de komende weken. Ook is de Switch OLED bij sommige webshops in andere EU-landen nog wel te bestellen.

Er is volgens Nintendo geen reden om te denken aan de structurele tekorten waar de Xbox Series X/S en vooral de PlayStation 5 mee kampen. Sinds die spelcomputers een klein jaar geleden verschenen is de vraag nog altijd groter dan het aanbod. Zo is de PlayStation 5 nog op geen enkel moment langer dan een paar minuten beschikbaar geweest in een webshop: elk beetje aanbod wordt direct verkocht.

Chips

De leveringproblemen van de nieuwe Xbox en PlayStation komen door de wereldwijde tekorten aan chips die sinds de coronapandemie zijn ontstaan en die nog een paar jaar kunnen duren.

De nieuwe Nintendo Switch OLED gebruikt intern bijna volledig dezelfde onderdelen als voorgaande modellen, mogelijk heeft Nintendo daarom minder last van de chiptekorten.

Race door de kamer met deze Mario Kart-game