Storing

Instagram wil grote storing via de app melden: 'Einde aan verwarring'

12 oktober 2021 om 10:28
Laatste update: 12 oktober 2021 om 10:30

Instagram wil gebruikers meldingen gaan sturen als er weer een grote storing is. Vorige week ontstond er veel verwarring bij gebruikers tijdens de grote Facebook-storing. Instagram werkt nu aan nieuwe manieren om gebruikers 'meer duidelijkheid te geven'.

Instagram belooft met nieuwe manieren te komen om het duidelijker aan gebruikers te maken als er sprake is van een storing. Vorige week maandag zorgde een grote storing bij Facebook ervoor dat Instagram zeven uur lang niet was te gebruiken. Dat was verwarrend voor gebruikers, omdat veel eerder gelezen berichten in de app nog zichtbaar blijven tijdens een storing. Daardoor is niet meteen duidelijk dat er geen nieuwe berichten geladen kunnen worden. 

Instagram wil onder andere notificaties kunnen sturen om gebruikers te laten weten dat er een storing is of dat een storing is opgelost. Ook wil de app een nieuw bericht in het nieuwsoverzicht laten zien als er sprake is van technische problemen. 

De notificaties zullen alleen bij grote storingen zoals vorige week worden ingezet. "We gaan niet elke keer dat er een storing is een melding sturen", schrijft Instagram. De nieuwe meldingen worden eerst getest onder Amerikaanse gebruikers. Als de nieuwe mogelijkheden bevallen, worden ze uitgerold naar meer gebruikers.

Grote storing Facebook

Tijdens de grote storing vorige week, die Facebook, Instagram en WhatsApp trof, bleef het bedrijf lang stil. Pas na een uur meldde het via Twitter dat 'sommige mensen problemen ondervonden'. Facebook-medewerkers hadden door de storing zelf ook grote moeite om met elkaar te communiceren. 

"Het gebrek aan duidelijkheid kan frustrerend zijn, daarom willen we dat het makkelijker is om rechtstreeks van ons te begrijpen wat er aan de hand is", schrijft Instagram nu.

De storing van vorige week werd veroorzaakt door een fout in de instellingen van belangrijke routers. 

Nieuwe probleem met Instagram-instellingen 

Instagram heeft overigens na de laatste update van de app sinds enkele dagen een probleem in het instellingenscherm, meldden tal van gebruikers. Daardoor staan de verschillende opties in de instellingen niet goed in beeld. 

Enorme Facebook-storing: dit gebeurde er