Remaster GTA-trilogie komt uit op 11 november
Games

Remaster GTA-trilogie komt uit op 11 november

22-10-2021 19:44 Laatste update: 19:47

De digitale editie van de remaster van Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas is vanaf 11 november digitaal te koop op Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S en pc. Een fysieke release volgt op 7 december.

Rockstar Games kondigde dat vandaag aan met een uitgebreide trailer van de remaster. Het is vandaag twintig jaar geleden Grand Theft Auto 3 voor het eerst op de markt kwam.

In de loop van 2022 zullen er ook iOS en Android-versies op de markt komen. De spellen waren oorspronkelijk bedoeld voor de PlayStation 2, maar hebben een flinke lik verf gekregen door Grove Street Games. 

Zo is het belichtingssysteem totaal opnieuw opgebouwd en zijn de games verder op elk niveau grafisch verbeterd. Daarnaast is de besturing onder handen genomen: die lijkt nu op die van Grand Theft Auto V, het meest recente deel uit de serie.

'Speciale verrassingen'

De volledige collectie gaat zo'n 59,99 euro kosten. Gebruikers met een PlayStation Now- of Xbox Game Pass-abonnement krijgen het spel als onderdeel van hun abonnement, al moeten Now-abonnees iets langer wachten: zij krijgen de trilogie op 7 december.

Rockstar laat verder weten dat het de komende tijd "speciale verrassingen" gaat aanbieden in GTA Online, om de verjaardag van het derde deel te vieren. Grand Theft Auto 3 was de eerste 3D-versie van het spel en was een belangrijke motor achter de populariteit van openwereldgames.

Moet je upgraden naar de nieuwe oled-Switch?