review big hug stoel verwarming elektrisch kleedje
Bright Review

Getest: stoelverwarming voor je bureaustoel

1 november 2021 om 06:24
Laatste update: 1 november 2021 om 06:24

Als in een auto stoelverwarming de meest efficiënte manier van verwarmen is, waarom hebben we dan niet thuis? Bright-tester Rutger probeerde de Big Hug: een elektrisch verwarmd kleedje. Daarmee kun je je stoel of bank upgraden voor de kille maanden.

De Big Hug is een kleedje waar binnenin een soort membraan zit zoals bij elektrische vloerverwarming. Maar deze hoef je niet in te metselen. Hij hoeft alleen aangesloten te worden op de dikke meegeleverde powerbank. Het is allemaal van een eenvoud die je doet afvragen waarom dit niet al veel langer bestaat. Maker Stoov verkocht al langer de Ploov: hetzelfde idee, maar dan met een kussen in plaats van een deken. 

Met de gasprijzen van nu, denk je hopelijk wel twee keer na voordat je de verwarming opstookt. Maar wil je wel het comfort, dan zou de Big Hug een uitkomst kunnen zijn. 

Warm, maar niet heet

Installeren is vrij eenvoudig. Je moet even een rits openen en een stekker inpluggen en dan kun je los. Een label in de zijkant biedt een knop waarmee je de Big Hug in drie standen kunt zetten. Van de stand 'Staat ie aan?', via 'Volgens mij doet hij het', naar stand 'Lekker warm'. Dat zijn geen officiële benamingen, maar deel van mijn review.

Er zijn auto's waarbij je in standje drie echt het gevoel krijgt dat je donkere brandstrepen op je spijkerbroek krijgt. Dat zal je met de Big Hug niet gebeuren. Hij voelt zeker warm aan, maar heet wordt hij niet. 

Groot genoeg

De dikke batterij bovenin heeft het voordeel dat je hem er gemakkelijk mee over een stoel kunt hangen en de deken niet naar beneden glijdt. De maat van de Big Hug is ook groot genoeg met 40 bij 110 cm. Er is ook nog een wat grotere XL-versie (45 x 135 cm) te koop. 

Na een paar uur alweer opladen

Officieel zou de deken tussen de 4 en 1,5 uur warm moeten zijn afhankelijk van de gebruikte stand. Op de heetste stand haalde ik de 1,5 uur niet. En zelfs op de laagste stand kun je de Big Hug dus niet de hele dag gebruiken. Tenzij je in plaats van de accu een draadje naar een USB-lader weet te trekken. 

De gebruiksduur is het enige nadeel van de Big Hug. Verder is het een fijne upgrade voor je bank of stoel. 

Rutger Middendorp test naast gadgets ook auto's voor Bright

Lees meer over:

Deel via