Regisseur Uncharted werkt aan nieuwe Marvel-game
Amy Hennig

Regisseur Uncharted werkt aan nieuwe Marvel-game

29-10-2021 18:57 Laatste update: 19:06

Amy Hennig, de gameregisseur en -schrijver achter spellen zoals de populaire verhalende avonturenreeks Uncharted, werkt met haar nieuwe bedrijf Skydance New Media aan een Marvel-game.

Hennig zegt in een statement een origineel verhaal te willen vertellen met alle "menselijkheid, complexiteit en humor" die je van een Marvel-verhaal verwacht. Het gaat om een nieuwe blockbustergame in het actie-avontuurgenre dat een "vernieuwende samenkomst van games, films en televisie" moet worden. 

Ze verwijst naar "helden waar mensen van houden" als hoofdpersonages, maar maakte niet bekend om welke Marvel-personages het gaat. Ook andere details ontbraken uit het persbericht, waarin vooral wordt gehamerd op de positieve vooruitzichten voor de game.

Hennig werkte naast de eerste drie Uncharted games ook aan de Legacy of Kain-games en een geannuleerd Star Wars-project, waar ze enkele jaren geleden vertrok. Via Legacy of Kain is ze een oude bekende van Square Enix, dat de afgelopen jaren de games Marvel's Avengers en Marvel's Guardians of the Galaxy produceerde.

Een film op basis van de Uncharted-games met Tom Holland in de hoofdrol moet in februari in de bioscoop te zien zijn. De reeks is vooral bekend om zijn spectaculaire actiescènes en goedgeschreven verhaal, dat doet denken aan de Indiana Jones-films.

Heel veel Marvel-games

Er zijn nog meer Marvel-games in de maak: PlayStation-studio Insomniac werkt momenteel aan een opvolger van het eerste deel in hun Spider-Man-reeks en een Wolverine game. Wéér een andere studio, Firaxis, werkt aan een tactische superheldengame onder de naam Marvel: Midnight Suns. Daarnaast zijn  er nog een aantal mobiele games op komst.

Skydance New Media bestaat pas sinds 2019 en werd opgericht door Hennig. De studio is onderdeel van Skydance Media, een producent achter films als Star Trek into Darkness. De gamemaker werkt momenteel aan PlayStation 5-game Forspoken. 

Waarom is de PlayStation 5 zo moeilijk te krijgen?