© Disney+

Trailer toont eerste beelden nieuwe Star Wars-serie Book of Boba Fett
Star Wars op Disney+

Trailer toont eerste beelden nieuwe Star Wars-serie Book of Boba Fett

01-11-2021 14:47 Laatste update: 17:51

De eerste trailer van Book of Boba Fett is verschenen. De nieuwe Star Wars-serie op Disney+ vertelt over de nog onbekende avonturen van premiejager Boba Fett.

Het derde seizoen van de Star Wars-hitserie The Mandalorian verschijnt pas ergens in 2022, eerst krijgen fans Book of Boba Fett te zien. Spoilers: de serie vertelt het verhaal van Boba Fett in de periode na Return of the Jedi.

In de trailer is te zien hoe Boba Fett de leiding overneemt van het criminele imperium van Jabba the Hutt, die jaren eerder al door Princess Leia werd gewurgd. Fett krijgt ogenschijnlijk te maken met de muitende voormalig volgelingen van Jabba.

Opnieuw op Tatooine

De serie speelt zich opnieuw af op Tatooine, de ogenschijnlijk onbelangrijke zandplaneet waar de eerste Star Wars-film begon: een terugkerende locatie in vrijwel elke film en serie.

De serie wordt geproduceerd door The Mandalorian-producenten Jon Favreau en Dave Filoni en regisseur Robert Rodriguez. Temuera Morrison en Ming-Na Wen spelen respectievelijk Boba Fett en Fetts partner Fennec Shand.

Zes nieuwe series op komst

Naast Book of Boba Fett en seizoen drie van The Mandalorian komen er nog zes live-action-series rond Star Wars. Andor is een thrillerserie rond spion Cassian Andor, die stierf aan het einde van de film Rogue One. Daarnaast verschijnt volgend jaar de langverwachte serie Kenobi, met Ewan McGregor opnieuw de titelrol van de oude Jedi-meester.

Verder krijgt het personage Ahsoka Tano een eigen serie met Rosario Dawson in de hoofdrol. Ook komt er een miniserie rond Lando Calrissian, de serie Rangers of the New Republic en de serie The Acolyte, van de maker van Netflix-serie Russian Doll. Over die laatste drie is nog weinig bekend.