'Nieuwe iMac Pro met MacBook Pro-chips komt in eerste helft 2022'
27-inch scherm

'Nieuwe iMac Pro met MacBook Pro-chips komt in eerste helft 2022'

01-11-2021 17:20 Laatste update: 19:45

Apple zou in de eerste helft van 2022 een vernieuwde iMac Pro uitbrengen die veel eigenschappen deelt met de onlangs verschenen nieuwe MacBook Pro.

De nieuwe 27-inch iMac deelt volgens lekker Dylandkt veel aspecten met de nieuwe MacBook Pro. De vernieuwde iMac zou keuze bieden uit dezelfde chips: Apple M1 Pro en M1 Max, de chips die ook in de MacBook Pro zitten. Het basismodel zou 16GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte hebben.

De nieuwe 27-inch iMac zou ook net zoals de nieuwe MacBook Pro's een 120Hz mini-ledscherm hebben. Daarop is het contrast hoger en bewegen beelden soepeler dan op het reguliere 60Hz lcd-scherm in de onlangs vernieuwde 24-inch iMac.

Face ID

De naam wordt opnieuw iMac Pro, net zoals het inmiddels geschrapte extra snelle Intel-model. Dat was ook de enige iMac die in donkergekleurde uitvoering verscheen. Het uiterlijk van de nieuwe 27-inch iMac zou een ontwerp krijgen dat aansluit op dat van de 24-inch iMac en het Pro Display XDR.

Mogelijk zou de nieuwe iMac ook de eerste Mac met Face ID-gezichtsscan worden. De nieuwe MacBook Pro heeft wel een scherminkeping, maar heeft geen gezichtsherkenning. In grote lijnen zou de nieuwe 27-inch iMac zich verhouden tot de MacBook Pro zoals de 24-inch iMac staat tot de MacBook Air. De laatste Mac die na de 27-inch iMac nog vernieuwd moet worden is de Mac Pro, het duurste en meest krachtige model.

Eerste indruk: hoe bevalt de nieuwe iMac?