Nieuwe DJI-drone met twee camera's blijft langer in de lucht

De Mavic 3 van marktleider DJI.

Drones

Nieuwe DJI-drone met twee camera's blijft langer in de lucht

05-11-2021 20:40 Laatste update: 20:45

Het Chinese bedrijf DJI, de grootste drone-maker ter wereld, heeft de nieuwe Mavic 3-drone aangekondigd. De drone heeft twee cameralenzen en kan ruim drie kwartier vliegen op een acculading.

De nieuwe DJI Mavic 3 filmt met de hoofdcamera in 4K met 120 fps, of in 5,1K met 50 fps. Ook maakt hij 20 megapixel foto’s. De drone heeft een beeldhoek van 84 graden en een diafragma van f/2.8 tot f/11. De telelenscamera filmt in 4K met 30 fps, maakt 12 megapixelfoto's en biedt 28x hybride zoom. Het is mogelijk te wisselen tussen de twee cameralenzen.

De Mavic 3 heeft een vliegtijd van 46 minuten op een volle accu. Ter vergelijk: bij voorganger Mavic Air 2 was dat 34 minuten. De langere vliegtijd van de nieuwe drone is mogelijk door verbeterde motoren en propellers, een lichter gewicht en een aerodynamischer ontwerp.

DJI heeft ook de detectie van obstakels en het automatisch volgen van objecten verder verbeterd. De nieuwe controller biedt een bereik tot 15 kilometer met een live full-hd-videofeed. Gebleven is het opvouwbare ontwerp met inklapbare propellers, die de vorige Mavic-drones ook hadden.

Drie versies

De standaardversie van de DJI Mavic 3 (met controller) kost 2099 euro. De Fly More Combi kost 2799 euro. De duurste variant is de Cine Premium Combi van 4799 euro. Die drone heeft ook 1 TB ssd-opslag ingebouwd en ondersteunt Apple ProRes-opnames, waarbij veel informatie wordt bewaard tijdens het filmen, wat van pas komt bij de nabewerking van de beelden.

Volg ons ook op Instagram.

Deze drone gaat 140 km/u