Tools voor thuiswerkers

Microsoft en Meta laten Teams en Workplace samensmelten

Meta gaat samenwerken met Microsoft: Workplace komt in Teams
10 november 2021 om 17:28
Laatste update: 10 november 2021 om 17:32

Facebook-moederbedrijf Meta gaat zijn communicatiedienst voor bedrijven, Workplace, integreren in Microsoft Teams.

Meta gaat komend jaar zijn samenwerkingsapp Workplace toevoegen aan Microsoft Teams, zodat gebruikers makkelijk informatie tussen beide platforms kunnen delen.

Het wordt onder andere mogelijk om de videogesprekken van Teams te streamen naar Workplace-groepen. "Hierdoor kunnen werknemers live vergaderingen en events bekijken, welke app ze ook gebruiken, of later een opname op Workplace terugkijken", aldus Meta.

Ook kunnen de nieuwsfeeds van Workplace binnen Teams verschijnen. De Workplace-app komt bovendien in de Teams-navigatiebalk te staan. Gebruikers kunnen live reageren via de Workplace-chat naast de Teams-videogesprekken.

Thuiswerken

De samenwerking tussen de twee techbedrijven volgt nadat het gebruik van zowel Facebook Workplace als Microsoft Teams sterk is gegroeid doordat er sinds de coronapandemie veel meer thuis wordt gewerkt.

Facebook lanceerde Workplace vijf jaar geleden als een intern berichtenbord. Meta zegt dat er ruim 7 miljoen betaalde abonnees op de dienst zijn. In juli meldde Microsoft dat er ruim 250 miljoen maandelijks actieve Teams-gebruikers zijn.

Vergaderen in de metaverse

Vorige maand veranderde Facebook de naam van het moederbedrijf in Meta om aan te geven dat het zich de komende jaren richt op technologie voor de metaverse. De metaverse is een gedeelde virtuele wereld waarbij virtual reality en de echte wereld samenkomen.

Meta wil onder meer virtuele omgevingen voor vergaderingen en samenwerken aanbieden. Die dienst is onder de naam Horizon Workplace al te testen op virtualreality-brillen.

Microsoft beloofde vorige week dat gebruikers van Teams volgend jaar ook als geanimeerde avatars kunnen verschijnen in de software en dat ze samen in nieuwe virtuele 3D-omgevingen kunnen samenkomen. De nieuwe functies komen in de loop van 2022 onder de naam Microsoft Mesh beschikbaar in Microsoft Teams op computers, smartphones, VR-brillen en Microsofts eigen AR-headset Hololens.

Getest: VR-vergaderen in de metaverse