Blockchain

Twitter richt team op om mogelijkheden crypto-tech te onderzoeken

twitter blockchain decentraal crypto nieuw team
10 november 2021 om 20:10
Laatste update: 10 november 2021 om 20:15

Twitter heeft een team opgericht dat zich volledig zal richten op cryptomunten en blockchain-technologie. Het bedrijf wil „ontdekken wat crypto voor Twitter kan doen”.

Een blockchain is een soort digitaal register waarop informatie over transacties kan worden bijgeschreven, zonder dat deze ergens centraal wordt opgeslagen. Twitter wil zien of deze "gedecentraliseerde technologieën" ook kunnen worden ingezet voor apps die gelinkt zijn aan het platform, schrijft onderzoeker Tess Rinearson.

Dergelijke apps moeten helpen om "virtuele goederen en munten" te verwerken. Verder wil Twitter ook onderzoek doen naar gemeenschappen in de cryptowereld en "de grenzen verleggen op het gebied van wat mogelijk is qua identiteit, gemeenschap en eigendom".

Wat deze langetermijnplannen precies inhouden, en wat Twitter concreet wil bereiken, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal het bedrijf in de komende jaren meer functies gaan testen die gebruikmaken van blockchain-technologie.

'Twitter snapt crypto'

Volgens Rinearson, die nieuw is aangenomen om dit project aan te sturen, "snapt Twitter al - kijk maar naar wat we doen op het gebied van cryptomunten en non-fungible tokens (NFTs)." Het is sinds september mogelijk om Twitteraars fooien te geven op basis van Bitcoin, en er vinden experimenten plaats om profielfoto's op basis van NFT's, beelden waarvan een eigendomsbewijs is ingeschreven op een blockchain, officieel te verifieren.

Twitter opent nu vacatures voor experts op het gebied van crypto-technologieen, aldus Rinearson. Zij zal leiding geven aan het project, dat binnen Twitter ook gaat samenwerken met de afdeling Blue Sky. Blue Sky werkt aan een gedecentraliseerde standaard voor sociale media.

Wat is een NFT?