Disney films bioscoop streaming film cinema
Disney

Disney: nieuwe films kunnen nog steeds de bioscoop overslaan

11 november 2021 om 08:09
Laatste update: 11 november 2021 om 08:47

Alhoewel Disney in september aankondigde films weer eerst in de bioscoop uit te brengen voordat ze op Disney+ belanden, zal dat beleid mogelijk weer veranderen.

Disney-ceo Bob Chapek zei tijdens een investeerdersbijeenkomst dat het bedrijf alle opties openhoudt.

"We weten nog steeds niet hoe de markt eruit komt te zien, dus we blijven flexibel in ons bioscoopbeleid", aldus Chapek. "We gaan doen wat het beste is voor onze aandeelhouders. We kondigen films niet heel ver van tevoren aan omdat we weten dat we in een tijd van constante verandering leven."

Bioscoop blijft belangrijk

Wel gaf Chapek toe dat bioscoopreleases belangrijk zijn, vooral bij het lanceren van nieuwe franchises. Die leveren in de regel ook weer geld op voor andere takken van het bedrijf: Disney verdient ook veel aan de merchandise van producten uit films en bijvoorbeeld pretparkattracties gebaseerd op populaire titels.

Metaverse

Chapek zei ook dat Disney ook actief zal zijn in de metaverse, een gedeelde virtuele wereld waarbij virtual reality en de echte wereld samenkomen. Volgens de ceo is het werk van het bedrijf op dit gebied 'slechts een opmaat naar een tijd waarin we de fysieke en digitale wereld nog nauwer met elkaar kunnen verbinden'. "Daardoor kunnen we in onze eigen Disney Metaverse verhalen vertellen, zonder grenzen", zei Chapek,

Onder meer Facebook-moederbedrijf Meta en Microsoft willen mensen laten samenwerken in de metaverse. Gamemakers Epic Games (bekend van Fortnite) en Roblox werken ook aan hun eigen metaverses. 

Kijk ook: review Sonos Beam