© Xbox

Xbox viert verjaardag met terugkeer van 76 klassieke games
Oude games op nieuwe Xbox

Xbox viert verjaardag met terugkeer van 76 klassieke games

16-11-2021 10:35 Laatste update: 10:35

Microsoft viert de 20-jarige verjaardag van de Xbox door 76 klassieke Xbox-games toe te voegen aan zijn catalogus, zodat die games ook op Xbox One en de Xbox Series X/S te spelen zijn.

Door het Xbox backward compatibility program zijn games van de originele Xbox en Xbox 360 in verbeterde vorm te spelen op de drie meest recente Xbox-modellen. Zo wil Microsoft dat de populairste klassieke games voor de Xbox ook in de toekomst makkelijk speelbaar blijven. In totaal zijn er nu 632 klassieke games te spelen op de nieuwe Xboxen. Toegevoegde titels zijn onder meer Ridge Race 6, TimeSplitters 2 en de Max Payne-reeks.

Een deel van de games is aangepast, zodat de spellen er beter uitzien op moderne tv's. Dat geldt ook voor de 76 games die nu zijn toegevoegd. Elke nieuwe klassieke titel krijgt een vier keer hogere resolutie op de Xbox Series X, drie keer hoger op de Series S en twee keer hoger op de Xbox One. Ook wordt automatische HDR ingeschakeld. Sommige van de oude games zijn inbegrepen bij Xbox Game Pass, andere games moeten door spelers worden aangeschaft in de Xbox Store of op disc.

Hogere beeldsnelheid

Bovendien wordt bij 11 van de nieuwe titels automatisch de beeldsnelheid verhoogd tot 60 beeldjes per seconde. Die functie komt ook naar 26 games die al in het backward compatibility program zaten, zoals de Gears of War-games, Elder Scrolls IV: Oblivion en meer bekende titels.

Twee jaar geleden zei Microsoft dat er geen plannen waren om nog meer games van de Xbox en Xbox 360 aan de catalogus toe te voegen. Fans bleven echter vragen naar specifieke titels, waardoor er nu toch nog eenmalig 76 games worden toegevoegd.

Xbox Series X: de grote comeback van de Xbox?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s