Eindelijk: Spotify kan nu songteksten bij veel liedjes tonen
Spotify

Eindelijk: Spotify kan nu songteksten bij veel liedjes tonen

18-11-2021 14:44 Laatste update: 15:00

Muziekdienst Spotify is vandaag gestart met de uitrol van een functie waar gebruikers al jaren op wachten: songteksten tijdens het luisteren.

Spotify zegt voor de nieuwe songtekstfunctie samen te werken met het bedrijf Musixmatch, dat de lyrics van meer dan 8 miljoen liedjes biedt. In totaal heeft Spotify ruim 70 miljoen nummers in zijn catalogus. "Songteksten zijn een van de meest gevraagde functies van luisteraars over de hele wereld", zegt de Zweedse muziekdienst.

De Lyrics-functie wordt vanaf vandaag uitgerold, onder andere in Nederland. De functie is zowel voor gratis als betaalde gebruikers beschikbaar. Gebruikers zien de songteksten voorbijscrollen tijdens het luisteren en kunnen gedeeltes selecteren om ze te delen via allerlei sociale media.

Spotify had al een paar jaar bij een select aantal bekende nummers de functie 'Behind the lyrics' met het verhaal achter het liedje. Die functie gaat nu verdwijnen.

Op smartphones, computers en tv's

De nieuwe songtekstfunctie is beschikbaar op de Spotify-apps voor iOS, Android, desktop-computers, smart-tv's van onder meer Samsung en LG, en de spelcomputers PlayStation 4, PlayStation 5, en Xbox One.  

In de mobiele apps is de functie op te roepen door in het scherm van het nummer dat je afspeelt vanaf een kleine blauwe balk onderin omhoog te vegen.

In de desktop-app moeten gebruikers klikken op de microfoon in de 'Nu Afgespeeld'-balk. In de Spotify TV-app zit de knop voor songteksten in de rechterhoek van het scherm. 

Dit zit er in draadloze oordoppen