© Rockstar Games

Rockstar biedt excuses aan voor bugs in heruitgave GTA 3
Excuus

Rockstar biedt excuses aan voor bugs in heruitgave GTA 3

20-11-2021 08:44 Laatste update: 08:55

Gamemaker Rockstar heeft zijn excuses aangeboden voor de technische problemen rond zijn heruitgave van de Grand Theft Auto 3-trilogie.

Het bedrijf zal de oude versies van de games Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: San Andreas en Grand Theft Auto: Vice City weer online gaan aanbieden, ditmaal via zijn eigen winkel. In de aanloop naar de heruitgave op 11 november waren deze uit online webwinkels gehaald.

De oude versies zijn gratis voor iedereen die de trilogie al gekocht had. Wel zijn ze maar tot 30 juni 2022 te downloaden, en keren ze niet terug naar het grote gameplatform Steam.

Gamers die eerder deze maand aan de slag wilden met de trilogie stuitten op veel bugs en andere technische problemen. Ze deden hun beklag op sociale media en via recensiewebsites.

Het beeld stotterde regelmatig en het spel zou op PC door een bug zelfs nauwelijks op te starten zijn. Tekst wordt soms verkeerd weergegeven en sommige zijmissies zijn niet goed uit te voeren. Ook klagen gamers dat de personages er veel lelijker uitzien.

Rockstar zal 'binnen een paar dagen' een update uitbrengen om veel bugs op te lossen, en blijft aan de game werken, belooft het bedrijf.

'Val onze medewekers niet lastig'

Volgens Rockstar 'lanceerde de geüpdatete versies van deze klassieke games niet in een vorm die voldoet aan onze kwaliteitsstandaard'. De komende tijd zal de gamemaker updates uitbrengen om de prestaties van het spel te verbeteren.

Rockstar vraagt fans met klem om zijn medewerkers verder niet lastig te vallen op sociale media. Sommige ontwikkelaars werden afgelopen week online overvallen door boze gamers met klachten over  de trilogie.

Grand Theft Auto 3 was één van de belangrijkste games voor de PlayStation 2 en werd sinds 2001 bijna 15 miljoen keer verkocht. De game viert dit jaar zijn twintigste verjaardag.

Zo stream je games voor 15 euro per maand