Elektrische auto's (tot 30K euro)

Tweedehands Nissan Leaf

beste elektrische auto 30.000 euro koopgids nissan leaf
1 november 2021 om 16:53
Laatste update: 10 januari 2022 om 16:26

Je eerste elektrische auto hoeft heus niet nieuw te zijn: voor minder dan 20.000 euro kan je ook een tweedehands Nissan Leaf aanschaffen. Er zijn wel wat aandachtspunten, maar hij is wel ruim.

Wil je absoluut een nieuwe elektrische auto van onder de 20.000 euro, dan zul je voor de Dacia Spring moeten gaan. 27 kWh accu onder de bips, voor een bereik van zo’n 170 kilometer en snelladen doet hij niet echt: 30 kW max. We raden je daarom liever de Nissan Leaf aan. Die kost nieuw bijna 35.000 euro volgens de prijslijst. Maar bij dealers zijn ze soms voor 23K te koop. Nieuw. En zoek je tweedehands, dan zul je weinig moeite hebben er eentje op de kop te tikken voor onder de 20K.

Ten opzichte van de Dacia Spring heb je aanzienlijk meer binnenruimte, standaard navigatie, Apple CarPlay, stoelverwarming en andere geneugten. Je rijdt er zeker 50 kilometer verder mee dan de Dacia en snelladen gaat met maximaal 46 kW. Geen snelheidsrecord, maar veel beter krijg je het niet voor onder de 20K. 

De Zero Edition heeft veel van de meest gewilde opties, de Tekna is helemaal volgeplempt met alles wat je zou kunnen willen in een auto. Vooral de leren bekleding en de Bose-speakers vormen een fraaie upgrade.

Pluspunten:Minpunten:
  • Betaalbaar
  • Ruim
  • Luxe uitgerust
  • Snelladen gaat relatief traag
  • Chademo snellaadpoort niet overal beschikbaar

Tweedehands elektrische auto kopen? Let hier op:

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via