Volkswagen e-Up!
Elektrische auto's (tot 30K euro)

Volkswagen e-Up!

01-11-2021 16:53 Laatste update: 22-11-2021 17:46

Niet zo lang geleden kostte een elektrische auto nog minstens 40.000 euro. De Volkswagen e-Up! is voor zo'n 26.000 euro te koop. En hij is nog fijn ook.

Wie goedkoop een nieuwe elektrische auto wil rijden, heeft meer te kiezen dan ooit. Volkswagen begon met de kleinste stadswagens: de VW e-Up!, de Skoda Citigo E en de Seat Mii Electric. In feite zijn dat alledrie dezelfde auto, maar de elektrische Citigo en Mii zijn niet langer verkrijgbaar. Alleen de knapste: de e-Up! kun je nu nog bestellen. 

De e-Up is er in twee versies: de normale (vanaf 26.490 euro) en de luxe e-Up Style (vanaf 26.990 euro). Standaard heb je een multimediasysteem waar je smartphone centraal staat, cruise control, achteruitrijcamera, lane assist en climate control kost je ook niets extra. De Style-uitvoering heeft onder meer 16 inch velgen, getinte achterruiten en blauwe sfeerverlichting.

De accu onder de stoelen biedt 32,3 kWu en dat geeft je een reëel bereik van zo’n 200 kilometer. Het snelladen gaat met 40 kW niet heel erg rap, maar binnen een uur moet je weer 200 kilometer kunnen rijden. De e-Up! is dus vooral een auto voor je reguliere ritjes en minder geschikt als vakantieauto. 

Het infotainmentsysteem heeft een klem op het dashboard waarin je je smartphone kan plaatsen en met een kabeltje kan verbinden en opladen. Een app laat vervolgens je navigatie zien, maar ook de status van de auto. Grootste nadeel is dat je wel een hoesje moet hebben dat een beetje lekker in de klem past. Een walletcase is niet echt een optie. 

Omdat de meeste mensen niet meer dan 40 kilometer op een dag rijden is de e-Up! zeker als tweede auto een mooie instapmogelijkheid voor wie elektrisch wil gaan rijden. 

Pluspunten:Minpunten:
  • Betaalbaar
  • Stiller dan benzinevariant
  • Slim infotainment via je telefoon
  • Rap karretje
  • Vier zitplaatsen
  • Weinig kofferruimte
  • Snelladen met max. 40 kW

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.