MG ZS EV
Elektrische auto’s (30K-45K euro)

MG ZS EV

01-11-2021 16:53 Laatste update: 07-02-2022 16:04

De MG ZS EV is misschien een vreemde samenkomst van een Engelse merknaam en een Chinese fabrikant, maar voor 33.000 euro biedt de wagen veel elektrische auto tegen een aardige prijs.

De MG ZS EV is een Chinese SUV met een Engelse merknaam die vooral aan cabrio’s doet denken. Dat lijkt weinig goeds op te kunnen leveren, maar voor 33.000 euro koop je geen betere elektrische SUV dan de ZS EV. De eerste versie die wij reden was heel aardig, ruim en goed uitgerust. Maar wel met gekmakende piepjes ter waarschuwing voor alles van wapperend gras tot losse schoenveters. Na een update was dat verholpen en bleef eigenlijk alleen het ingebouwde navigatiesysteem een echt pijnpunt. Maar wat denk je: de nieuwe MG ZS EV heeft ook dat opgelost én een grotere accu gekregen én een wat meer eigen smoelwerk. 

De 48 kWh-accu geeft je een reëel bereik van ongeveer 260 kilometer. Snelladen gaat met 75 kW. Keurig! De instapversie met de kleine accu laadt helaas nog wel steeds met 1 fase op. Concreet betekent het dat hij bij de meeste laadpalen niet meer dan 3,7 kW op kan. De Long Range versie kost 4000 euro meer en kan 355 kilometer ver en met 11 kW aan een gewone laadpaal en met 92 kW aan een snellaadpaal.

17” licht-metaal is standaard. Led-verlichting rondom ook. De klokken zijn vervangen door een 7” scherm, het infotainment is zelfs bij de goedkoopste variant al 10,1” en zelfs voor een achteruitrijcamera en verwarmde voorstoelen hoef je niet bij te betalen. 

De gratis kleur is wit, voor blauw, rood, zwart of grijs betaal je 650 euro extra. 

Pluspunten:Minpunten:
  • Keurig bereik
  • Snelladen in orde
  • Standaard de belangrijkste gadgets
  • 1 fase laden
  • Geen schoonheid om te zien

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.