Tesla Model Y
Elektrische auto’s (boven 45K euro)

Tesla Model Y

01-11-2021 16:54 Laatste update: 22-11-2021 17:59

Tesla maakt technisch zeer complete auto's, met een uitstekend bereik en sterke prestaties. Goedkoop zijn ze niet, wel kan je vrijwel overal een snellader vinden. De Model Y is de Tesla met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

We hadden de Tesla Model Y liever een treetje lager in onze koopgids gehad. Maar op dit moment kunnen we slechts kiezen uit de Dual Motor All Wheel Drive versies. De Long Range variant kost 64.000 euro. De Performance variant 70.000. Hallo! De Model 3 is er ook in een achterwielaangedreven variant van 49.000 euro: dat scheelt nogal. 

Maar de Model Y is op dit moment de Tesla met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hij biedt genoeg ruimte voor 5 volwassenen en heeft alle speeltjes van de duurdere modellen. De connected interface kent geen gelijke, zelfs niet bij duurdere merken. Voor een tientje per maand heb je een abonnement waarmee je ongelimiteerd Spotify kunt streamen, Netflix en YouTube kunt kijken (als je geparkeerd bent) en van alle andere online diensten gebruik kunt maken.

Dat klinkt nogal plat, maar als je bij een Supercharger even een aflevering van je favoriete serie kunt kijken terwijl je auto weer vol laadt is dat echt relaxter dan dat je je telefoon moet checken.

De toegang tot het Tesla Supercharger-netwerk betekent dat je naast alle reguliere laders nog een heel netwerk hebt aan supersnelle laders. Die zijn ook nog eens goedkoper én de navigatie stuurt je volautomatisch langs de meest tactische route, waarbij hij rekening houdt met de huidige staat van de accu, de temperatuur, hoe hard je rijdt en hoeveel laders er beschikbaar zijn. Het is daardoor minder stressvol om in een Tesla op vakantie te gaan dan in een benzine-auto. 

Pluspunten:Minpunten:
  • Intuïtieve interface
  • Fijne rij-ervaring
  • Toegang tot de Tesla Superchargers
  • Snel laden
  • Full self driving-optie is duur
  • Service bij Tesla traag

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.