Porsche Taycan Turbo S
Elektrische auto’s (boven 45K euro)

Porsche Taycan Turbo S

01-11-2021 16:54 Laatste update: 22-11-2021 18:05

De Porsche Taycan is een peperdure auto: bijna 200.000 euro. Maar het is ook één van de tofste Porsches ooit, elektrisch of niet. Dat maakt het bovenal een kartrekker van de wereldwijde overstap naar elektrisch rijden.

De enige niet-Tesla in deze categorie is de Porsche Taycan Turbo S. Als eerste traditionele automaker heeft Porsche een elektrische wagen weten te maken die je misschien wel niet eens wilt omdat hij elektrisch is, maar omdat het zo’n bruut apparaat is. De Taycan heeft een prachtig ontwerp. Hij heeft iets van de glans verloren van het studiemodel waarop hij gebaseerd is: de Mission E. Maar vergeleken met de Taycan is die andere vierdeurs Porsche opeens een dikzak geworden. Zet hem naast een Panamera en je ziet wat een meesterwerkje de eerste elektrische Porsche uit onze tijd is. 

De goedkopere Taycans rijden geweldig, maar kunnen qua acceleratie de strijd niet winnen van de Tesla Model 3 die de ICT-specialist die naast je woont rijdt. Maar de Turbo S is er eentje om je hersenen tegen de achterkant van je schedel te plakken zo rap gaat ie van z’n plek. 

In 2,8 seconde zit je op 100 kilometer per uur. En die bijzonder korte ervaring is net iets spannender dan in een Tesla. Je zit lager in de auto, je krijgt net iets meer van de techniek mee. Het is een transportmiddel en kermisattractie in één. Ten opzichte van de Tesla is de Porsche veel fraaier afgewerkt. Het multimediasysteem is fraai, maar heeft geen streamingdiensten. De Taycan wordt veel met de Tesla Model S vergeleken, maar die auto is veel groter. Met alle voor- en nadelen van dien. De Porsche Taycan Turbo S is de bevestiging van het idee dat brandstofmotoren op hun laatste benen lopen. 

Het is niet alleen één van onze favoriete elektrische auto’s. Het is ook één van onze favoriete Porsches.

Pluspunten:Minpunten:
  • Prachtig ontwerp
  • Sportieve rijervaring
  • Heftige acceleratie
  • Snel laden (262 kw)
  • Behoorlijk aan de prijs (190.000 euro)
  • Niet ruim

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.