KPN ziet weer flinke toename thuiswerkers op netwerk
Thuiswerkadvies

KPN ziet weer flinke toename thuiswerkers op netwerk

24-11-2021 18:53 Laatste update: 18:57

Het aantal mensen dat thuiswerkt is sinds de invoering van de nieuwste coronamaatregelen twee weken geleden weer met rond de 30 procent toegenomen, blijkt uit data van KPN.

KPN houdt de drukte op zijn netwerk wekelijks bij. Uit de jongste cijfers blijkt dat er sinds afgelopen maandag weer meer wordt thuisgewerkt.

Het kabinet voerde op 11 november het dringende thuiswerkadvies weer in. De week daarop zag KPN een flinke toename van het thuiswerkverkeer, dat in de loop van de week steeds meer toenam.

Wel vallen de cijfers nog steeds tegen in vergelijking met maart van dit jaar. Toen heerste ook een dringend advies om thuis te werken. Het huidige niveau van het thuiswerkverkeer ligt op ongeveer tweederde van dat getal, aldus KPN.

Het grootste record vond begin dit jaar plaats. De hoeveelheid dataverkeer was in de eerste weken van januari zo groot dat het alle eerdere records van KPN overtrof. 

Zaagtand toont het thuiswerken

KPN kan het aantal thuiswerkers aflezen aan de zogenoemde 'zaagtand' in zijn data. Per half uur schiet het dataverkeer even omhoog, omdat er dan vergaderingen via videoverbinding worden gehouden.

Bovendien ligt  het dataverkeer voor 08.00 uur en na 17.00 uur op het gebruikelijke niveau van vóór de coronacrisis. Tussen de gebruikelijke werktijden is er echter veel meer verkeer zichtbaar. 

Zo werkt ruisonderdrukking