© Tencent

Chinese game-uitgever Tencent opent vestiging in Amsterdam
Level Infinite

Chinese game-uitgever Tencent opent vestiging in Amsterdam

08-12-2021 10:20 Laatste update: 10:20

Het Chinese techbedrijf Tencent komt met een nieuwe game-uitgeverij naar Nederland. Het nieuwe bedrijf Level Infinite krijgt vestigingen in Amsterdam en Singapore.

Level Infinite gaat wordt een zogenoemde ondersteunende studio, die andere game-ontwikkelaars van Tencent gaat ondersteunen met het uitbrengen van hun games. De eerste titels worden Synced: Off-Planet voor pc en Don't Starve: Newhome voor smartphones, beide gemaakt door ontwikkelaars die eigendom zijn van Tencent.

Ook gaat Level Infinite helpen met de publicatie van de games Warhammer: Vermintide 2, Warhammer 40,000: Darktide, Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, GTFO en Metal: Hellsinger, allemaal voor pc's en/of spelcomputers.

Ondersteunende studio

De nieuwe game-uitgeverij zal zich vooral richten op ondersteuning en service op het gebied van technologie, productie, lokale/globale marktinzichten, analyses en Games as a Service. Dat laatste slaat op games bijvoorbeeld Word of Warcraft,met een abonnement of games als Fortnite, die gratis speelbaar zijn maar meer bieden via een betaalde Battle Pass.

Level Infinite zal ook betrokken zijn bij integratie van eSports en internationale releases van games. Tencent stelt dat de vestigingen in Amsterdam en Singapore "werknemers van over de hele wereld" zullen trekken. "De lancering van Level Infinite vertegenwoordigt de volgende fase in de evolutie van Tencent Games als wereldwijde uitgever en vertrouwd merk. We kijken ernaar uit om gamers titels van hoge kwaliteit te bieden, waar en hoe ze ook spelen," aldus Tencent Games Global CEO Michelle Liu.