© Twitter

Twitter test eigen versie van Tiktoks ontdekkingspagina
Explore

Twitter test eigen versie van Tiktoks ontdekkingspagina

08-12-2021 18:58 Laatste update: 19:02

Twitter test een 'Explore'-pagina die lijkt op die van TikTok, waarmee je nieuwe content kan vinden die volgens het algoritme bij je past.

Nu kende Twitter al een soort Explore-pagina, te vinden via de zoekfunctie. Maar deze pagina wordt opgesplitst, met aparte 'Voor jou' en 'Trending'-tabs waar je verticaal doorheen kan swipen. 'Voor jou' toont beeldvullende tweets, video's en afbeeldingen.

Voorlopig is de functie alleen nog te gebruiken door "sommige" mensen in "sommige" Engelssprekende landen. Het is niet bekend wanneer de nieuwe Explore-pagina naar iedereen wordt uitgerold, maar dat zal in ieder geval op zowel iOS- als Android-apparaten gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat Twitter leentjebuur speelt bij rivalen. Een poging om de Stories van Instagram na te doen mislukte. Twitter Spaces, een variatie op audiochatapp Clubhouse, is sinds kort door iedereen te gebruiken.

Waarschuwingslabels voor je tweets

Naast de nieuwe Explore-tab experimenteert Twitter ook met een manier om je foto's en video's specifiekere waarschuwingslabels te geven. Je kunt kiezen uit  'gevoelig', 'naakt' en 'geweld'.

Er bestond al langer een manier om mensen te waarschuwen dat een afbeelding gevoelige beelden bevatte. Deze waarschuwing verschijnt dan echter direct op alle tweets met beeldmateriaal die je plaatst.

Gebruikers die deel zijn van de test, krijgen een vlaggetje onderin de hoek te zien als ze een foto of video aanpassen. Klik je daarop, dan kan je een waarschuwing toevoegen aan de foto. Die wordt vervolgens lastig zichtbaar gemaakt.