Rechtszaak

Apple hoeft beleid App Store voorlopig niet aan te passen

8 december om 20:08
Laatste update: 8 december om 20:15

Apple hoeft appmakers voorlopig geen alternatieven voor zijn eigen in-appbetaalmethode te bieden, oordeelde de rechter vanavond. Het App Store-beleid blijft dus ook morgen onveranderd.

Een Amerikaanse rechter sommeerde Apple in september in om appmakers vanaf december toe te staan externe betaalmethoden te gebruiken. De uitspraak kwam voort uit een lopende zaak tussen Epic Games en Apple, over het gebruik van een alternatieve betaalmethode binnen Fortnite.

Maar Apple ging in hoger beroep, en de rechter van het Ninth Circuit Court of Appeals heeft besloten dat het bedrijf daarom voorlopig niet aan die verplichting hoeft te voldoen. "Apple heeft bewezen dat er serieuze vragen te stellen zijn over het oordeel van het lagere districtshof", schrijft de rechter.

Apple mag zijn huidige beleid vasthouden totdat de rechter het hoger beroep ook op de inhoud heeft kunnen beoordelen, waarschijnlijk over een aantal maanden. Momenteel is het verboden voor iOS-appmakers om alternatieve betaalmethoden aan te bieden of gebruikers erop te attenderen dat er elders goedkopere manieren zijn om abonnementen af te sluiten.