© Razer

Ventilator van Razer houdt smartphone koel tijdens het gamen
Gadget voor gamers

Ventilator van Razer houdt smartphone koel tijdens het gamen

09-12-2021 12:59 Laatste update: 13:17

Razer, maker van game-pc's en accessoires, heeft nu een ventilator speciaal voor smartphones die heet worden tijdens het spelen van games.

Smartphones hebben doorgaans geen koelventilator: ze zijn ontworpen om koel genoeg te blijven onder normaal gebruik. Maar wie langdurig zware games speelt op een telefoon, weet dat die toch best heet kan worden. Razer heeft daar een simpele oplossing voor gemaakt: een koelventilator die achterop een smartphone kan worden geklikt.

De Phone Cooler Chroma is er in twee uitvoeringen: met een klem waarmee de ventilator aan de randen van een telefoon kan worden geklikt, of met een MagSafe-koppeling. Met die tweede kunnen gebruikers met een iPhone 12 of iPhone 13 de ventilator magnetisch achterop hun toestel klikken.

Geen accu, wel verlichting

De achterkant van de ventilator is een koelplaat die tegen de rug van de telefoon ligt. Daarop ligt een zogenoemd peltierelement voor koeling, een aluminium heatsink en een ventilator met zeven bladen. Het geheel wordt bedekt door een kapje met RGB-verlichting, een kenmerk van bijna alle Razer-accessoires.

De ventilator heeft geen accu, maar moet met een usb-c-kabel van stroom worden voorzien. Via bluetooth en een app kunnen de lampjes en draaisnelheid van de ventilator worden ingesteld. Het apparaatje draait op maximaal 6400rpm, met een geluidsproductie van 30 decibel. Razer meldt niet hoe effectief de ventilator is bij het koelen van smartphones.

De Phone Cooler Chroma kost 70 euro en is te bestellen op de website van Razer.

Kijk ook: Oordopjes vol verrassingen