Android-bug: alarmnummer onbereikbaar als Microsoft Teams is geïnstalleerd
Update in de maak

Android-bug: alarmnummer onbereikbaar als Microsoft Teams is geïnstalleerd

09-12-2021 15:00 Laatste update: 15:12

Met sommige Android-telefoons is het alarmnummer niet te bellen door een bug. Het gaat om bepaalde toestellen waarop de app van Microsoft Teams is geïnstalleerd.

De bug treedt op in een zeer specifiek geval, maar als dat gebeurt is dat wel gevaarlijk. De bug wordt actief op Android-toestellen met Android 10 of hoger, waarop de app van Microsoft Teams is geïnstalleerd, maar waarbij de gebruikers niet is ingelogd. Dan treedt een probleem op met onderliggende processen van Android, waardoor het alarmnummer niet meer gebeld kan worden.

Een uitzonderlijk geval dus, maar gevaarlijk als het optreedt. Google en Microsoft zijn van het probleem op de hoogte, en werken aan een permanente oplossing, meldt een Google-medewerker op Reddit nadat een gebruiker aan de bel trok.

Microsoft werkt aan een update voor zijn Teams-app voor Android, en Google komt met een Android-update die op 4 januari verschijnt. Google heeft nog niet gezegd of de bug beperkt blijft tot bepaalde toestellen.

Tussenoplossing: Teams handmatig verwijderen

In de tussentijd kunnen gebruikers zelf maatregelen nemen om de bug te voorkomen. Android-gebruikers die de Teams-app hebben en zijn ingelogd, hebben geen probleem. Die gebruikers wordt aangeraden ingelogd te blijven tot de Teams-app een update heeft gekregen.

Wie de Teams-app heeft maar niet is ingelogd, wordt aangeraden de app te verwijderen, opnieuw te installeren en dan in te loggen. Ook die gebruikers wordt aangeraden daarna niet uit te loggen, en de aanstaande update voor de Teams-app te installeren.

"We nemen dit probleem extreem serieus", stelt Google. De Reddit-gebruiker die het probleem meldde, wordt hartelijk bedankt.

Bekijk ook: videobel-etiquette: