© Sony Pictures

Tot uur wachttijd bij Pathé voor kaartjes nieuwe Spider-Man-film
Virtuele wachtrij

Tot uur wachttijd bij Pathé voor kaartjes nieuwe Spider-Man-film

09-12-2021 16:27 Laatste update: 17:03

Marvel-fans die snel online een bioscoopkaartje willen scoren voor de nieuwe film Spider-Man: No Way Home moeten geduld hebben. Bij Pathé komen ze in een digitale wachtrij terecht.

Vandaag is de kaartverkoop gestart voor Spider-Man: No Way Home, die op 16 december in premiere gaat in Nederland. Wie een bioscoop en tijd uitkiest op de site van Pathé, komt daarna in een wachtrij terecht. De wachttijd voordat je het kaartje kan kopen is momenteel 45 minuten tot een uur. De bioscoop meldt dat de wachtrij is ingesteld om overbelasting van de site te voorkomen.

"De animo voor Spider-Man: No Way Home overtreft al onze verwachtingen", stelt Pathé in een reactie. "Er zijn inmiddels al duizenden tickets verkocht." De woordvoerder wijst op de huidige corona-maatregelen, waardoor ook bioscopen om 17:00 dicht moeten en minder bezoekers per zaal mogen toelaten. "De problemen met de website worden momenteel opgelost", aldus Pathé.

Hooggespannen verwachtingen

Spider-Man: No Way Home is de derde Spider-Man-film met Tom Holland in de titelrol en de vijfde Marvel-bioscoopfilm sinds de hit Avengers: Endgame. De verwachtingen rond de film zijn hooggespannen, mede omdat acteurs Willem Dafoe, Alfred Molina en Jamie Foxx hun rollen als slechteriken Green Goblin, Doctor Octopus en Electro weer oppakken. Opvallend is dat die acteurs die rollen speelden in oudere Spider-Man-films, met Tobey Maguire en Andrew Garfield in de titelrol.

 

Getest: samen online kijken