Hometrainermerk Peloton haakt in op Sex and the City-reboot
Spinning doctors

Hometrainermerk Peloton haakt in op Sex and the City-reboot

13 december om 01:37
Laatste update: 13 december om 13:32

Peloton, fabrikant van high-tech hometrainers, heeft handig ingehaakt op een grote twist in de eerste aflevering van And Just Like That..., de reboot van Sex and the City.

In de aflevering sterft een personage na een ritje op een van de spinningfietsen van het merk, maar in een spotje dat Peloton zondag op social media deelde is deze persoon weer springlevend.

Het bedrijf reageerde in eerste instantie verbolgen op de eerste aflevering van And Just Like That.... Volgens Amerikaanse media werkte Peloton mee aan de serie maar was het merk er niet van op de hoogte dat een trainingssessie op een van hun fietsen fataal zou blijken.

Een arts van Peloton gaf daarop een verklaring af waarin het bedrijf benadrukte dat het personage ook niet al te gezond leefde, en "het rijden op de fiets de hartaanval vermoedelijk zelfs heeft uitgesteld."

Toen Peloton twee dagen na de uitzending al met het spotje kwam, vroegen veel mensen op social media zich af of de verontwaardigde reactie een publiciteitsstunt was geweest.

The Hollywood Reporter meldt echter dat het marketingbedrijf van Ryan Reynolds het spotje binnen 48 uur in elkaar gezet heeft. Reynolds verzorgt zelf de voice-over aan het eind van het filmpje, waarin alle voordelen van sporten met het spinningmerk worden opgesomd.

Kijk ook: