Tesla accepteert dogecoin als betaalmiddel fanartikelen
Cryptomunten

Tesla accepteert dogecoin als betaalmiddel fanartikelen

15-12-2021 07:53 Laatste update: 08:14

Tesla gaat de cryptomunt dogecoin accepteren als betaalmiddel voor de merchandising van het automerk. Tesla verkoopt een groeiend aantal fanartikelen, van riemen met het Tesla-logo tot miniatuurautootjes.

Dat maakte Tesla-baas Elon Musk bekend op Twitter. Musk schrijft dat de dogecoin als een soort proef geaccepteerd zal worden als betalingsmiddel voor bepaalde Tesla-producten. Daarop ging de koers van de dogecoin, een digitale munt met een afbeelding van een hond van een Japans ras, flink omhoog.

Musk heeft zich vaker positief uitgelaten over de dogecoin, waardoor de munt dit jaar sterk in waarde is gestegen. Nu is de dogecoin ongeveer 0,19 dollar waard.

Fluitje

Tesla verkoopt ook zaken als kleding, sleutelhangers en de Cyberwhistle, een fluitje in de vorm van de Cybertruck die het bedrijf op de markt wil gaan brengen.

Bitcoin

Musk zei eerder dit jaar dat Tesla de bitcoin ging accepteren als betaalmiddel. Daar zag hij binnen twee maanden weer van af vanwege de impact van het delven van bitcoins op het milieu.

Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar ook een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de dogecoin. 

Bright Review: Tesla Model Y